DUTB bo deleže v elektrodistributerjih prenesla na državo

Deleži bodo preneseni po vrednostih, prejetih v okviru izvajanja ukrepov za krepitev stabilnosti bank, povečanih za strošek financiranja v višini tehtanega stroška kapitala DUTB v višini 4,9 odstotka za čas lastništva.
Objavljeno
08. januar 2016 18.23
jsu*DUTB Mansson
M.F.K., STA
M.F.K., STA
Ljubljana - Vlada je danes kot skupščina Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) potrdila predlog upravnega odbora DUTB iz aprila lani, da DUTB deležev v elektrodistribucijskih podjetjih, ki jih je pridobila ob prenosu slabih terjatev z bank v sanaciji, ne proda na trgu, ampak jih prenese v last države.

Kot kaže zapisnik skupščine, objavljen na spletni strani Ajpesa, bo DUTB deleže prenesla po vrednostih, po katerih jih je prejela v okviru izvajanja ukrepov za krepitev stabilnosti bank, povečanih za strošek financiranja v višini tehtanega stroška kapitala DUTB v višini 4,9 odstotka za čas lastništva.

DUTB ima glede na podatke s spletne strani DUTB deleže v štirih od petih elektrodistribucijskih podjetij v državi, in sicer v Elektru Gorenjska (1,20 odstotka), Elektru Primorska (0,36 odstotka), Elektru Ljubljana (0,20 odstotka) in Elektru Celje (0,06 odstotka).