Februarja že peta dražba Aha Mure

Tokratna izklicna cena za zdravo jedro družbe je 1,2 milijona evrov.

Ba. Pa., STA
sre, 13.01.2016, 11:37

Murska Sobota − Stečajni upravitelj Aha Mure Stevo Radovanović je za 18. februar razpisal novo, že peto javno dražbo za zdravo jedro družbe − gre za poslovno celoto, ki jo sestavljajo industrijski objekt z zemljiščem, stroji in oprema ter blagovni znamki Mura in eMura. Tokrat izklicna cena znaša 1,2 milijona evrov.

Radovanović je poskušal zdravo jedro Aha Mure prodati že štirikrat, nazadnje na dražbi sredi septembra, ko je izklicna cena znašala 2,3 milijona evrov. Izklicna cena se iz dražbe v dražbo znižuje, na prvi dražbi konec leta 2014 je znašala 4,6 milijona evrov.

Že na zadnji dražbi septembra lani je Radovanović bil pripravljen ceno spustiti do 1,55 milijona evrov, kar je le malo nad likvidacijsko ceno. Za nižjo ceno, kot bo znašala na novi dražbi, je moral pridobiti soglasje sodišča in upniškega odbora.

Kot izhaja iz današnje objave na Ajpesu, se bo na dražbi izklicna cena v posameznem koraku zviševala za 50.000 evrov. Vsi ponudniki morajo za sodelovanje na dražbi vplačati varščino v višini desetih odstotkov izklicne cene, in sicer najkasneje en delovni dan pred dražbo.

Prijavi sovražni govor