Hotel Bellevue v rokah Rastoderja

Stari razpadajoči hotel v ljubljanskem parku Tivoli ima po poročanju spletnega portala Siol.net po osmih letih novega lastnika.

Ba. Pa., STA
pon, 04.12.2017, 13:46

Ljubljana − Stari razpadajoči hotel Bellevue v ljubljanskem parku Tivoli ima po poročanju spletnega portala Siol.net po osmih letih novega lastnika. Dosedanji lastnik, jordanski državni nepremičninski sklad Mawared, je hotel, ki je zaščiten kot spomenik lokalnega pomena, prodal največjemu uvozniku eksotičnega sadja pri nas Izetu Rastoderju.

Uredništvo portala je pridobilo dokumente, ki kažejo, da ima hotel novega lastnika. Pri tem niso navedli cene, so pa spomnili, da so Jordanci hotel leta 2009 za 7,5 milijona evrov kupili od Študentskega servisa Maribor.

Ob nakupu so Jordanci napovedali prenovo starega hotela in njegovo širitev, vendar pa je častni generalni konzul Jordanije v Sloveniji Samir Amarin nato leta 2014 pojasnil, da Jordancev gradnja hotela ne zanima in da od leta 2013 iščejo kupca za propadli hotel.

Za nakup se je po poročanju portala odločil Rastoder, ki je prevzel tudi trgovski del kompleksa Stožice in namerava tam dokončati trgovsko središče. V začetku letošnjega leta je od države kupil tudi vilo Tamara na Bledu.

Prijavi sovražni govor