Hrvaško sodišče blokiralo del Cimosovega premoženja

Zaradi začasne odredbe podjetje trenutno ne sme razpolagati s 25 milijonov evrov vrednim delom premoženja na Hrvaškem.

Ma. F.
sob, 19.03.2016, 18:19

Ljbuljana - Konec februarja je hrvaška agencija za zavarovanje varčevalnih vlog in sanacijo bank (DAB) v Zagrebu vložila 20,2 milijona evrov vredno tožbo proti Cimosu. Kot je takrat poročala hrvaška nacionalna televizija, naj bi šlo za poplačilo bančnih posojil, ki sta jih pri Riječki banki najela Cimosova obrata v Buzetu in Roču v Istri. Kot so takrat komentirali v Cimosu, ozadje zadeve DAB sicer poznajo in so ga v preteklosti že temeljito preučili, na osnovi prejetih pravnih mnenj pa razsodili, da jih ni potrebno oblikovati nikakršnih rezervacij za ta primer.

Trgovinsko sodišče v Zagrebu pa je zdaj blokiralo del Cimosovega premoženja v Zagrebu, poročajo Finance. Podjetje tako trenutno ne sme razpolagati s 25 milijonov evrov vrednim delom premoženja na Hrvaškem, do česar pa prihaja ravno v času, ko morajo zainteresirani ponudniki oddati končne ponudbe za nakup Cimosa. Rok se izteče v sredo.

Rešitev spora, ki traja že 16 let, v kratkem ni pričakovati, za prodajo podjetja, ki ima sicer na Hrvaškem eno od glavnih proizvodenj, pa to pomeni, da ga DUTB ne bo mogla prodati v celoti.

V igri za nakup podjetja verjetno ostaja le še nekdanji solastnik Preventa Global Nijaz Hastor, še poročajo Finance.

Prijavi sovražni govor