Ikea bo ta mesec kupila zemljišče v Ljubljani

Upravni odbor Ikee je decembra potrdil projekt gradnje centra v Ljubljani, ta mesec bodo kupili zemljišče, je dejal župan.
Objavljeno
06. januar 2016 16.41
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA

Ljubljana - Upravni odbor Ikee je decembra potrdil projekt izgradnje centra v Ljubljani, ta mesec bodo kupili zemljišče, je na novinarski konferenci na temo Zelene prestolnice Evrope danes dejal župan Zoran Janković. »Postajamo zanimivi za največje vlagatelje,« je poudaril.

Ikea je septembra 2014 z Mestno občino Ljubljana podpisala memorandum za izgradnjo trgovine v Ljubljani. Družba Triglav Upravljanje nepremičnin, odvisna družba Zavarovalnice Triglav, pa je marca lani s švedskim pohištvenim velikanom sklenila predpogodbo o prodaji zemljišča na območju ljubljanskega BTC.

»Skozi plan smo sledili idejam v bistvu stroke, ker to lahko storimo, če vedo, kaj želijo in so pravi čas podali svoje pripombe,« je povedal Janković, ki je dodal, da se je z Ikeo pogovarjal devet let. BTC sedaj letno našteje 21 milijonov kupcev, z Ikeo pa naj bi se to število povzpelo na 30 milijonov.

Še več naložb

Janković je spomnil tudi na začetek gradnje hotela Intercontinental Ljubljana, prvi hotel s petimi zvezdicami v Ljubljani, ki ga gradi srbski holding Delta. Med večjimi investicijami bi bila lahko tudi investicija Slovenskih železnic in Mercatorja v logistični terminal na Letališki cesti, pojavljajo pa se tudi interesenti za lokacijo Šumi, in sicer za hotel s šestimi zvezdicami, je še naštel župan.