IKEA poziva kupce: vrnite svetilke GOTHEM

Švedski pohištveni velikan naproša kupce, naj svetilke vrnejo zaradi poškodovanih električnih kablov v nekaterih primerkih svetilk
Objavljeno
17. marec 2016 18.05
Silva Čeh
Silva Čeh
Ljubaljana - IKEA svoje kupce poziva in naproša, naj svetilke GOTHEM nemudoma odstranijo iz uporabe in jih vrnejo v trgovino. Zanje jim bo švedski pohištveni velikan povrnil kupnino; seveda v celoti.
IKEA je svetilke umaknila iz prodaje zaradi poškodovanih električnih kablov, ki so jih našli pri nekaterih svetilkah GOTHEM. Tako poškodovane svetilke so nevarne, saj lahko pride do električnega udara, poškodovani kabli lahko povzročijo električno napetost tudi v kovinskem ohišju svetilke. IKEA vse kupce in uporabnike svetilk GOTHEM poziva, naj svetilke vrnejo v trgovino, četudi te delujejo normalno.
Kakor so sporočili iz IKEE, doslej družba sicer še ni prejela nobenega poročila o poškodbah, ki bi nastale zaradi svetilk GOTHEM. Na napake so opozorili kar iz trgovine IKEE, ko je dva kupca in zaposlene v trgovini IKEA stresla elektrika. V IKEI poudarjajo, da je zanje varnost izdelkov največjega pomena, zato želijo preprečiti nadaljnje morebitne nezgode in kupce svetilk opozorili na nevarnost. Odločili so se tudi, da IKEA svetilke GOTHEM umika iz prodaje in to vse tri modele - dve namizni in eno talno svetilko. Svetilke GOTHEM od oktobra 2015 prodajajo v vseh trgovinah na trgih, kjer je IKEA prisotna. Kupci svetilke GOTHEM lahko vrnejo v katerokoli trgovino IKEA v Avstriji, Italiji ali na Hrvaškem, ne glede na to, v kateri trgovini so izdelek kupili, so še sporočili iz IKEE. Za vse vrnjene svetilke bodo kupci dobili pvornjeno kupnino, četudi nimajo več zanje računa.