Ime dneva: S trenerjem na dopustu ali službeni poti

Trainers4me.com je slovenska platforma za iskanje in rezervacijo športnih trenerjev, ki želi postati Airbnb športa.

sob, 30.01.2016, 12:00

Ljubljana – Podjetje Trainers4me, ki je razvilo platformo za iskanje in rezervacijo športnih trenerjev, se hitro razvija in raste. Solastnica podjetja je teniška igralka Ana Ivanović, uspelo se jim je dogovoriti za strateško partnerstvo z eno od športnih multinacionalk.

Slovensko zagonsko podjetje Trainers4me.com razvija globalno športno skupnost, tako da ponuja platformo, prek katere lahko športni navdušenci najdejo kvalificiranega športnega trenerja kjerkoli po svetu. Platforma uporabnikom omogoča, da lahko svoj najljubši šport razen v svojem domačem kraju trenirajo s trenerjem na dopustu ali na poslovni poti.

Kot pravi direktor in ustanovitelj podjetja Marko Filej, je bila na začetku osnovna ideja ta, da bi nekdo, ki potuje, v tujini lahko našel športnega partnerja. A zaradi težav z monetizacijo te ideje so jo spremenili tako, da vsak lahko dostopa do tisoče športnih trenerjev po vsem svetu.

Najprej so se usmerili v fitnes in tenis, saj je nemogoče takoj pokriti vse športe, pravi Filej. V načrtih pa je seveda še večja ponudba trenerjev v najrazličnejših športih. »Prvih tisoč trenerjev je bilo zelo težko pridobiti, a s časom smo si pridobili kredibilnost, tako da je zdaj bistveno lažje,« pravi Filej.

Teniška igralka solastnica podjetja

Že v začetku so želeli k sodelovanju pritegniti vrhunskega športnika, zvezdnika, a kaj kmalu ugotovili, da je to skoraj nemogoče, saj so ti vezani s pogodbami in težko dostopni. »S pravimi kontakti in v pravem trenutku pa nam je uspelo pritegniti teniško igralko Ano Ivanović, ki je postala solastnica podjetja,« razlaga Filej. S tem so postali zanimivi tudi za druge investitorje in sredi februarja bodo oznanili, kdo je njihov novi strateški partner, ki jim bo omogočil dostop do množic. Za zdaj povedo le to, da gre za športno multinacionalko.

Filej načrtuje, da bo platforma prinesla revolucijo v potrošniški izkušnji na področju športa, tako kot so nekatere druge tehnološke platforme spremenile druge panoge, kot je na primer airbnb.com področje turizma. Trainers4me.com deluje na podoben način kot Airbnb. Podjetje pa za svojo storitev pobere 18 odstotkov.

Nove storitve

Trenutno imajo 80 odstotkov uporabnikov v Veliki Britaniji, saj so se tja usmerili na začetku. Vse več pa jih je od vsepovsod, pravi Filej. Ekipo, katere osrednji del deluje v Ljubljani, preostali pa v Londonu, čaka veliko dela v marketingu, saj morajo pridobiti veliko uporabnikov in trenerjev. Povezovali se bodo tudi s ponudniki nastanitev in prevozov, ki bi njihovo storitev ponujali kot dodatno.

Da bi čim prej osvojili svet, bodo ponudili tudi nove storitve, kot so spletni videotreningi. Tako bodo 2. februarja izpeljali prvi videotrening v živo, ki ga bo vodila Ana Ivanović. Prijave so prejeli že iz več kot 110 držav. Vsak mesec pa bo en športni zvezdnik vodil tak trening. »Razvijamo se v pravo smer in dokazujemo, da tudi spletna slovenska podjetja lahko prodrejo na globalni trg s pravimi idejami in pristopi,« ob tem dodaja Filej.

Prijavi sovražni govor