Igralničarji bi portoroške hotele, železničarji si ogledujejo terme

Portoroški hoteli zanimajo lokalne igralničarje, terme v Podčetrtku pa Slovenske železnice.

čet, 12.10.2017, 06:00

Ljubljana, Portorož - V zakulisju slovenskega turizma je pestro. Na eni strani se bije bitka za prevlado v portoroških hotelih, ki so v lasti Istrabenza, na drugi strani Slovenije pa naj bi seštevali, ali bi Slovenske železnice morda lahko prevzele Terme Olimia.

Portoroška lokalna igralniška družba Casino Riviera je po naših informacijah oddala zavezujočo ponudbo za nakup družbe Istrabenz turizem. Lokalni igralničarji so pred letom dni iz stečajne mase nekdanjega poslovnega sistema Darka Zupanca že kupili Hotel Marita in zanj odšteli 6,3 milijona evrov. Direktor omenjene igralniške družbe Mitja Peternel, ki se včeraj na naše klice ni odzval, je takrat izjavil, da so ta manjši portoroški hotel kupili »zaradi sinergij z njihovimi preostalimi dejavnostmi, predvsem igralništvom«.

Za šest hotelov deset milijonov evrov?

Zdaj za šest portoroških hotelov, na katerih je obešenih 35 milijonov evrov kreditov, po naših informacijah Peternel v zavezujoči ponudbi ponuja slabih deset milijonov evrov. Za čimprejšnjo prodajo hotelov, ki so v lasti Istrabenza oziroma njegove hčerinske družbe Istrabenz turizem, naj bi si, kot smo pisali pred dnevi, prizadevali v Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB).

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor