Kljub stečaju bodo v Filbu nadaljevali proizvodnjo satelitskih postaj

Na delo se je vrnilo 20 delavcev. Za zdaj imajo za dva meseca naročil, pričakujejo še nova.

tor, 01.03.2016, 19:00

Bohinjska Bistrica – Komaj en mesec po začetku stečaja podjetja Filbo bodo v prostorih podjetja z 20 delavci, ki so jih zaradi začetka stečaja odpustili, zdaj pa spet zaposlili nazaj, nadaljevali proizvodnjo, v kateri med drugim izdelujejo zemeljske satelitske postaje za civilne namene.

Tik pred stečajem podjetja so tudi na občini Bohinj iskali rešitev za prezadolženo podjetje z 1,2 milijona evrov dolgov. Zdaj je priložnost za ohranitev proizvodnje in delovnih mest prepoznal Robert Ravnihar, ki je najel prostore Filba v stečaju v Bohinjski Bistrici.

Čeprav so v podjetju še pred stečajem potegnili nekaj zgrešenih poslovnih potez, je Robert Ravnihar prepričan, da imajo zaposleni dovolj znanja in izkušenj, zato bi bilo škoda, če tega ne bi obdržali. Filbo je bil znan po izdelkih industrijskega odpraševanja in po visoki kakovosti izdelkov. Nekatere posle je Filbo pred stečajem izgubil, a je Ravnihar prepričan, da bodo našli nove kupce. Za zdaj imajo naročil za dva meseca in pričakujejo še nova naročila tako, da bodo zaposlili še pet delavcev.

Kot pravi Ravnihar, se dogovarjajo s potencialnimi kupci, razvijali pa bodo podobem program kot doslej. Merijo predvsem na izdelke z višjo dodano vrednostjo, s čimer podjetje postane stabilnejše, je prepričan.

Kot je dejal bohinjski župan Franc Kramar se za ohranitev podjetja borijo, ker nočejo dopustiti, da bi propadlo, kajti le če bo gospodarstvo uspešno, se bo razvijalo tudi okolje.

Prijavi sovražni govor