Krkin peti teden humanosti in prostovoljstva

Letos se ga bo udeležilo več kot 800 krkašev doma in v tujini.

čet, 24.03.2016, 17:03; spremenjen: 17:09

Novo mesto - Čedalje večje stiske ljudi kar kličejo po dobrodelnih dejanjih. Pod sloganom Tudi dobrodelnost je del nas bodo v Krki med 4. in 9. aprilom organizirali že peti Krkin teden humanosti in prostovoljstva, družbeno odgovorno akcijo, ki jo pripravljajo z misijo na boljšo prihodnost

Akcije se bo letos udeležilo več kot 800 krkašev doma in v tujini. Tudi letos bodo zbirali oblačila, obutev, hrano, šolske potrebščine, higienske pripomočke in knjige za Rdeči križ in Karitas in tudi hrano za male živali. Obiskali bodo 37 domov starejših občanov, več varstveno-delovnih centrov in drugih zavodov in ustanov za usposabljanje mladih. Več kot 400 krkašev bo darovalo tudi kri. Do zdaj so jo v štirih letih več kot 450 litrov.

Pomagajo starejšim, povezujejo se z društvi in zavodi

V dozdajšnjih štirih akcijah je sodeloval že vsak četrti zaposleni v Krki in Termah Krka v Novem mestu, Šentjerneju, Krškem, Ljubljani in Ljutomeru, letos pa se jim bodo na enodnevnih dobrodelnih akcijah prvič pridružili tudi zaposleni v Krkinih podjetjih v tujini, in sicer v Rusiji, na Poljskem, Češkem, Madžarskem, v Srbiji, Španiji, Tadžikistanu in še v nekaterih drugih državah.

Krkina družbenoodgovorna akcija je v štirih letih obrodila lepe sadove. V njej je sodelovalo več kot 3479 krkašev, zbrali so 12,6 tone oblačil, obutev, hrane, knjig, igrač in drugih potrebščin in darovali več kot 450 litrov krvi. Med krvodajalci je vedno tudi predsednik uprave Jože Colarič. Za Rdeči križ in Karitas so pripravili 2970 živilskih paketov, kar je približno 22 ton živil.

Krkini prostovoljci so se v teh letih družili s stanovalci v 31 domovih starejših občanov, zanje organizirali delavnice in kulturne programe. Prav tako so se družili z varovanci v sedmih varstveno-delovnih centrih in drugih zavodih in ustanovah za usposabljanje mladih v Novem mestu, Ljubljani, Igu, Ljutomeru in Strunjanu. Zbrali so tudi 1,8 tone hrane za male živali, predvsem pse in mačke.

 

Prijavi sovražni govor