Lastniki sanirajo, delavci obupujejo

Zaradi zamud pri izplačilih plač in regresa za lani delavci Technoplasta razmišljajo o stavki.

sre, 23.03.2016, 08:00

Blejska Dobrava − Okoli 160 zaposlenim in še okoli 50 agencijskim delavcem, ki delajo v podjetju Technoplast, pojema potrpljenje zaradi stalnih zamud pri izplačilu plač in zaradi izplačevanja plač po delih. Še vedno čakajo na polovico regresa za lani leto in grozijo s stavko, ki podjetje lahko pahne v stečaj.

Podjetje Technoplast, ki izdeluje proizvodna orodja za brizganje plastike in izdelke iz plastičnih materialov, je v lasti podjetja Grah group podjetnika Roberta Graha in zadnja leta ob prihodkih med desetimi in skoraj 13 milijoni evrov posluje z izgubo.

Po dosegljivih podatkih portala gvin.com je od leta 2010 do 2014 podjetje skupaj ustvarilo za skoraj tri milijone evrov izgube, hkrati je kapital podjetja negativen in od leta 2010 še naprej pada, leta 2014 pa je dosegel vrednost minus 4,2 milijona evrov.

Zrelo za stečaj

V podjetju Technoplast so pred kratkim odslovili poslovodstvo, zamenjali ključavnice na vratih in objekte na Blejski Dobravi opremili z videonadzorom. Na včerajšnjem sestanku z Gorazdom Jakopičem, komercialnim direktorjem Grahovega podjetja SG automotive, so se delavci sicer dogovorili za pripravo sporazuma o izplačilu plač, kot je povedal naš vir, ki noče biti imenovan, pa je podjetje zrelo za stečaj.

Nekateri delavci izplačilo preostalega dela regresa za lani terjajo po sodni poti.

Iz podjetja SG automotive so sporočili, da je podjetje Technoplast v preteklih letih uprava slabo vodila in se je zato znašlo v velikih težavah. Konec lanskega leta so zamenjali upravo, nova pa zdaj intenzivno dela na sanaciji. Zagotovili so še, da so z vsemi deležniki (kupci, dobavitelji, sindikati in bankami upnicami) v stalnih stikih. Zavezujočih dogovorov z naročniki in bankami še niso sklenili, zato za zdaj dodatnih informacij ne morejo dati in so jih obljubili v roku dveh tednov.

Povezane novice

Še teden dni za dopolnitev ponudb za Peko v stečaju
21. marec ob 19:00
Kljub napovedim danes še niso izbrali najemnika Pekovih nepremičnin - tovarne v Tržiču in štirih trgovin.
Prijavi sovražni govor