Lekov mesec prostovoljstva

Šeststo sodelavcev in sodelavk iz Slovenije se bo pridružilo več kot 27.000 zaposlenim v Novartisu.
Objavljeno
23. marec 2016 14.36
A. S.
A. S.

Ljubljana − Na veliki petek, 25. marca, začenjajo zaposleni iz vseh divizij Novartisa v Sloveniji (Leka, člana skupine Sandoz, Alcona in Novartis Farmacevtike) s krvodajalsko akcijo letošnji že 12. mesec prostovoljstva. Svoj čas bodo namesto na delovnem mestu preživeli kot prostovoljci ter svojo energijo usmerili v pomoč posameznikom in nevladnim organizacijam.

S tem se pridružujejo več kot 27.000 zaposlenim v Novartisu po vsem svetu, ki v okviru globalne pobude Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo kot prostovoljci pomagajo ljudem v svojem domačem okolju.

V Leku so z organiziranim načinom prostovoljstva začeli pred 12 leti, po vzoru Novartisa, ki z dnevom prostovoljstva obeležuje obletnico ustanovitve. V Sloveniji bo letos sodelovalo več kot 600 sodelavk in sodelavcev iz Ljubljane, Mengša, Lendave, Kranjske Gore in s Prevalj.

Dejavnosti je vsako leto več, Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo pa je že prerasel v mesec, letos od 25. marca do 22. aprila. V tem času se bodo Lekovci kot prostovoljci dotaknili življenj ljudi po vsej Sloveniji, od Debelega rtiča do Lendave.