Lekov mesec prostovoljstva

Šeststo sodelavcev in sodelavk iz Slovenije se bo pridružilo več kot 27.000 zaposlenim v Novartisu.

A. S.
sre, 23.03.2016, 13:45
Zaposlenim se vsa leta pridružujejo tudi Lekovi upokojenci, s čimer v družbi negujejo medgeneracijsko sodelovanje in povezovanje.

Ljubljana − Na veliki petek, 25. marca, začenjajo zaposleni iz vseh divizij Novartisa v Sloveniji (Leka, člana skupine Sandoz, Alcona in Novartis Farmacevtike) s krvodajalsko akcijo letošnji že 12. mesec prostovoljstva. Svoj čas bodo namesto na delovnem mestu preživeli kot prostovoljci ter svojo energijo usmerili v pomoč posameznikom in nevladnim organizacijam.

S tem se pridružujejo več kot 27.000 zaposlenim v Novartisu po vsem svetu, ki v okviru globalne pobude Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo kot prostovoljci pomagajo ljudem v svojem domačem okolju.

V Leku so z organiziranim načinom prostovoljstva začeli pred 12 leti, po vzoru Novartisa, ki z dnevom prostovoljstva obeležuje obletnico ustanovitve. V Sloveniji bo letos sodelovalo več kot 600 sodelavk in sodelavcev iz Ljubljane, Mengša, Lendave, Kranjske Gore in s Prevalj.

Dejavnosti je vsako leto več, Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo pa je že prerasel v mesec, letos od 25. marca do 22. aprila. V tem času se bodo Lekovci kot prostovoljci dotaknili življenj ljudi po vsej Sloveniji, od Debelega rtiča do Lendave.

 

Povezane novice

Sandoz in njegov Lek nagrajen za upravljanje z idejami
3. marec ob 13:43
Projekt zbiranja idej med zaposlenimi »Th!nk Sandoz«, ki poteka v Sandozu po vsem svetu, so pilotno za cel Sandoz vpeljali prav v Sloveniji.
Prijavi sovražni govor