Lesna Tovarna ivernih plošč Otiški Vrh bo odpuščala

Na predlog vodstva se je začela prisilna poravnava koroškega podjetja, ki bo število zaposlenih znižal iz 173 na 55.

tor, 17.07.2012, 13:30
Večinski delež Lesne TIP je septembra lani od podjetja Prevent LES, ki je v stečajni masi Prevent Globala, kupilo turško podjetje Miador. Prodaji turškemu lastniku so zaposleni nasprotovali.

Slovenj Gradec - Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu je danes začelo postopek prisilne poravnave koroškega podjetja Lesna Tovarna ivernih plošč (TIP) Otiški Vrh. Začetek postopka je zaradi plačilne nesposobnosti predlagalo vodstvo družbe, ki v načrtu finančnega prestrukturiranja predvideva preoblikovanje družbe in občutno zmanjšanje števila zaposlenih.

Sodišče je za upraviteljico prisilne poravnave imenovalo Moniko Rozman. Upniki imajo mesec dni časa za prijavo terjatev.

Direktor družbe Lesna TIP Otiški Vrh Dušan Mežnar v osnovnem načrtu finančnega prestrukturiranja podjetja navaja, da je družba trajneje nelikvidna, kar dokazujejo izvršbe na računu, neuspešna dokapitalizacija družbe in zapadle obveznosti do navadnih nezavarovanih upnikov ter nezmožnost tekočega poravnavanja obveznosti do zavarovanih upnikov.

V načrt finančnega prestrukturiranja, ki ga morajo v nadaljnjem postopku potrditi upniki, vodstvo družbe predvideva ukinitev ali odprodajo programa izdelave vratnih kril in podbojev, kjer je zaposlenih 62 ljudi, in spremembo poslovnega modela programa izdelave ivernih plošč, ki je glavna dejavnost družbe.

V okviru spremembe poslovanja vodstvo predvideva odprodajo stroja za proizvodnjo ivernih plošč, ki je ob zagonu leta 2007 veljala za največjo naložbo podjetja in za katero podjetje še odplačuje posojilo.

Podjetje načrtuje zmanjšanje števila zaposlenih, ki jih je 173. PZačela se je prisilna poravnava koroškega podjetjarihodnje leto jih nameravajo zaposlovati le še 55.

 

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
1 komentar
kontraš

Vse dobesedno jemlje hudič!

17. julij 2012, ob 14:21:35
1 komentar
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej