Letalske družbe letos s še večjimi dobički

Tudi letos se letalskemu prometu obetajo dobri poslovni rezultati, več potnikov, posodobitev letališč in nova letala.

ned, 18.06.2017, 20:01

Mednarodno združenje za zračni promet (Iata) je izboljšalo napoved letošnjih dobičkov za letalske družbe. Skupaj naj bi 275 članic združenja letos doseglo 31,4 milijarde dolarjev dobička, kar je dobrih pet odstotkov več, kot so napovedovali lani.

Tako naj bi ameriške letalske družbe letos ustvarile 15,4 milijarde dolarjev dobička, azijske in evropske po 7,4 milijarde dolarjev, bližnjevzhodne ga pričakujejo 400 milijonov evrov, afriške pa naj bi imele 100 milijonov dolarjev izgube.

Airbus naj bi letos letalskim družbam dobavil 700 komercialnih letal, kar je 12 več kot lani, naročenih pa ima za prihodnja leta skupaj 6744 letal v vrednosti 1060 milijard dolarjev. Potniška letala gredo dobro v prodajo, težave pa ima z vojaškim letalom A400M, saj ne more zagovoviti dogovorjene količine letal in s tem zamuja že nekaj let.

Kateri pa so Boeingovi prodajno uspešni modeli letal in katere družbe so letos naročile največ letal?

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor