Lloyds prodaja 632 poslovalnic

Poteza britanskega bančnega velikana je namenjena izpolnitvi pogoje v zameno za odobritev državne pomoči.

čet, 19.07.2012, 16:38

London - Britanski bančni velikan Lloyds Banking Group bo v skladu z dogovorom 632 svojih poslovalnic prodal skupini Cooperative Group. Dogovor je vreden 956 milijonov evrov. Lloyds sicer obljublja, da se bo od poslovalnic poslovil vsaj do novembra prihodnje leto.

Poteza je namenjena izpolnitvi pogojev, ki jih je bankam v zameno za odobritev državne pomoči postavila Evropska komisija, po poročanju AP povzema Slovenska tiskovna agencija.

Lloyds Banking Group, katere okoli 40-odstotna lastnica je od reševanja po izbruhu krize država, je lani ustvarila 3,27 milijarde evrov čiste izgube. Banka je od leta 2009 zaprla 40.000 delovnih mest, do leta 2014 pa namerava prepoloviti svojo navzočnost na tujih trgih na 15 trgov.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se