Luka Koper tudi letos podira rekorde

Več pretovora: do leta 2020 naj bi zmogljivost kontejnerskega terminala povečali na 1,3 milijona zabojnikov.

pon, 19.06.2017, 08:00

Po mesecu dni testiranj je v začetku maja začelo obratovati prvo od dveh novih kontejnerskih dvigal razreda super post-panamax (SPPX), junij pa je v znamenju začetka obratovanja še drugega dvigala SPPX in tretjega dvigala RMG. Z novimi dvigali bodo preskrbovali ladje do 20.000 TEU in povečali produktivnost.

V Luki Koper večji pretovor kontejnerjev načrtujejo tudi v prihodnjih letih. Do leta 2020 naj bi tako kapaciteto kontejnerskega terminala povečali na 1,3 milijona TEU. Nova dvigala že imajo, treba pa bo še podaljšati prvi pomol za sto metrov in zgraditi zaledne skladiščne površine.

Novi, zmogljivejši dvigali sta pomembni predvsem zaradi prilagajanja prihodom čedalje večjih kontejnerskih ladij, tudi takih z nosilnostjo 20.000 TEU. Do zdaj so lahko pretovarjali manjše ladje z zmogljivostjo do 8000 TEU.

Kaj za Luko Koper pomenijo nova dvigala super post-panamax (SPPX) in dvigala RMG ter kakšni so poslovni načrti do leta 2020?

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor