Magna pred visoko okoljsko oviro

Arso prejel 66 zahtev za vstop v postopek. Če se bo postopek preveč zavlekel, sta v igri Madžarska in Hrvaška.

pet, 19.05.2017, 18:05; spremenjen: 18:10

Ljubljana – Agencija za okolje (Arso) je prejela 66 zahtev za vstop v postopek, v katerem je Magna zaprosila za okoljevarstveno soglasje za lakirnico v Hočah. Začetek gradnje lakirnice se zato lahko bistveno zamakne od načrtovane časovnice.

»Če se bo zadeva preveč zavlekla, obstajajo opcije druge države,« je opozoril župan občine Hoče-Slivnica Marko Soršak. V igri sta Madžarska in Hrvaška.

Soršak pa je vse župane zaprosil za pomoč pri realizaciji projekta Magna Nukleus. Naproša jih, najpreučijo, koliko zazidljivih zemljišč bi lahko v svojih občinah spremenili v kmetijska zemljišča, saj je ob sprejemu njihovega OPN, ki je projekt Magna umestil v prostor občine Hoče - Slivnica, kmetijsko ministrstvo zahtevalo t. i. bilančno izravnavo kmetijskih zemljišč.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor