Mali delničarji Palome vložili izpodbojno tožbo

Mali delničarji izpodbijajo odločitev januarske skupščine družbe

čet, 28.01.2016, 21:00

Ljubljana – Nevena Tea Gorjup, ki je prek družbe Nevija mala delničarka Palome, je danes na mariborsko okrožno sodišče vložila izpodbojno tožbo na sklepe januarske skupščine Palome in predloga za začasno zadržanje izvajanja teh sklepov.

Mali delničarji Palome so izpodbojno tožbo napovedali že po dokapitalizacijski skupščini družbe. Uprava Palome, ki jo vodi Tadej Gosak, je delničarjem predlagala, naj družbo dokapitalizira poljski Abris Capital. Gorjupova pa je na tej skupščini prišla z nasprotnim predlogom, naj družbo dokapitalizira slovaški Eco Invest, ki je ponujal višjo dokapitalizacijo in tudi višjo prevzemno ceno za delnico Palome kot Poljaki.

Delničarji s Slovenskim državnim holdingom na čelu so po dolgi in burni skupščini na koncu podprli Abris Capital, ker da je verjetnost transakcije v tem primeru večja. Mali delničarji so bili nad odločitvijo skupščine ogorčeni, zato so napovedali izpodbojno tožbo. V njej tistim, ki so glasovali za Abris, očitajo, da so ravnali v škodo družbe in delničarjev. Slovaška ponudba naj bi družbi prinesla tri, delničarjem pa dva dodatna milijona evrov.

Povezane novice

SDH vladi predlaga dokapitalizacijo Adrie Airways
12. januar ob 12:43
Pri odločitvi glede Palome je prevladalo merilo zanesljivosti transakcije.
Prijavi sovražni govor