Mariborski start-up prejel dvomilijonsko investicijo

Start-up Reveel Technologies INC, ki je član Tovarne podjemov, je prepričal sklad tveganega kapitala iz Silicijeve doline.

čet, 07.01.2016, 14:58

Ljubljana - Start-up Reveel Technologies INC, ki je redni član podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru, Tovarne podjemov, je pred dnevi uspešno zaključil investicijo, vredno dva milijona dolarjev.

Sklad tveganega kapitala iz Silicijeve doline so prepričali z aplikacijo Reveel za prepoznavanje predmetov znotraj video in print vsebin (filmi, nadaljevanke, youtube posnetki, revije, oglasi ...), ki uporabniku z eno potezo omogoča takojšnjo prepoznavo in nakup opaženih predmetov. Aplikacija deluje tako, da uporabnik obrne kamero mobilnega telefona proti želeni vsebini in takoj pridobi dodatne informacije o predmetih in vsebini, ki jih v danem trenutku vidi.

»Investicija nam omogoča hitrejšo rast, zaposlitev potrebnega kadra ter hitrejše pridobivanje novih strank. Namenili jo bomo predvsem za zaposlitve novih programerjev, dizajnerjev oziroma tehničnega kadra v Sloveniji ter prodajnega kadra, ki bo stacioniran v ZDA,« je ob uspešnem zaključku pogajanj in podpisu pogodbe za dva milijona dolarjev povedal direktor in soustanovitelj start-upa Reveel Aljaž Andrejaš.

Tako bodo devetčlansko ekipo v enem letu razširili na približno 20 stalnih sodelavcev, ki bodo vsa svoja znanja usmerili v nadaljevanje razvoja aplikacije Reveel in njen globalni tržni preboj. Iščejo predvsem kadre s področja tehnologij iOS, android, front end in back end kot tudi UX/UI.

Sodelovanje z mentorji iz Fortune 500

Osrednji del ekipe, v kateri so poleg Andrejaša še Kristijan Pukšič, Matija Vrbovšek in Rok Ajdnik, je bil februarja lani s svojo rešitvijo iCcode, predhodnico aplikacije Reveel, sprejeta v ameriški pospeševalnik Tech Wildcatters. Ta jim je poleg 25.000 dolarjev vredne investicije v zameno za osemodstotni delež podjetja omogočil predvsem delo z uglednimi mentorji iz podjetij ameriške lestvice Fortune 500.

 

Prijavi sovražni govor