Matej Narat ne bo v upravi Istrabenza

Kot je pojasnil, je odstopil zaradi neutemeljene reakcije javnosti.
Objavljeno
25. februar 2016 15.53
M. Bi.
M. Bi.

Še preden je Matej Narat nastopil funkcijo člana uprave v družbi Istrabenz − to naj bi se zgodilo 1. marca −, je nepreklicno odstopil s tega mesta, na katero je bil imenovan pred dvema dnevoma.

Pojasnil je, da se je za odstop odločil zaradi »povsem neutemeljenih reakcij in kvalifikacij, usmerjenih v diskreditacijo ne samo mene, temveč poleg Save, d. d., tudi Istrabenza, d. d.«

Kot je še dejal, želi s tem preprečiti nadaljevanje tendencioznega in škodljivega prikazovanja poslovanja in položaja Istrabenza »izključno zaradi povezanosti z mojim imenom«.

Kot član uprave je po njegovih besedah hotel pomagati pri dokončanju prestrukturiranja skupine Istrabenz, saj ima na tem področju skoraj petletne izkušnje, ki jih je pridobil pri sanaciji in prestrukturiranju Save. »Sava je bila pred mojim prevzemom funkcije predsednika uprave v tej družbi po mnenju številnih poznavalcev v brezizhodnem oziroma brezperspektivnem položaju,« je še povedal.

Nadzorni svet Istrabenza je Narata v upravo imenoval pred nekaj dnevi, ko se je iztekel mandat Desanki Katič, upravo pa vodi Andrej Laznik.

Na čelu uprave Save je bil do lanskega novembra, ko je predčasno odstopil. Kot je takrat navedel, je iz vrst Kada in SDH dobil jasen namig, da bi bilo prestrukturiranje Save, d. d., hitrejše in manj zapleteno, če bi se umaknil.