Medijske toplice na prvo dražbo

Turistični kompleks naprodaj: izklicna cena 1,4 milijona evrov, Škorpijonova ponudba za najem.

čet, 06.07.2017, 08:00

Zagorje − Igor Bončina, stečajni upravitelj Hotela Medijske toplice (HMT) s sedežem v Celju, od koder je doma poslovnež Darko Zupanc, prek Poslovnega sistema Zupanc večinski, nekaj več kot polovični lastnik HMT, je sodišče v Celju zaprosil za soglasje k prodaji bazensko-hotelskega kompleksa na Izlakah. V izklicno ceno v višini 1,4 milijona evrov mora privoliti še ločitvena upnica NKBM.

Bončina bo s prodajo toplic na javni dražbi tokrat prvič »potipal« interes za nakup nekdanjega bisera zasavskega turizma, ki zaprt na več kot 24.000 kvadratnih metrih površin propada že osmo leto. Stečajnik pričakuje pozitiven odgovor ločitvene upnice, ki je v postopku prijavila za dobrih 830 tisočakov terjatev. Terjatev vseh upnikov je bilo 4,8 milijona evrov, stečajnik je priznal vse, v drugi fazi tudi sprva prerekane 3,2-milijonske terjatve Družbe za upravljanje terjatev bank.

Nima pa Bončina velikih pričakovanj glede izida prve dražbe. »Zavedam se, da tako propadel kompleks bodočemu lastniku takoj prinese velik strošek,« pojasnjuje. Hotel je v popolnem razsulu, prav tako nekdanji notranji bazen z izvirom tople zdravilne vode, tudi območje, kjer je odprto kopališče, bi bilo najbrž treba pozidati na novo. Čas in vandali so v toplicah naredili svoje.

Bončina bo vztrajal pri prodaji Hotela Medijske toplice v enem »kosu«, v teh dneh pa je prejel ponudbo društva za šport in rekreacijo Škorpijon iz Hrastnika, ki bi kompleks začasno vzelo v brezplačen najem, med drugim tudi za paintball, za povračilo pa bi vzdrževalo okolico. Bončina o ponudbi še razmišlja: »Kolikor je všečna, je po drugi strani tudi nevarna, saj je ob morebitnih poškodbah odgovornost naša.«

Prijavi sovražni govor