Mojca Leskovar prevzema vodenje Thermane Laško

Z dosedanjim predsednikom uprave družbe v postopku prisilne poravnave so se sporazumno razšli.

Ba. Pa., STA
sre, 30.03.2016, 15:10

Laško − Vodenje Thermane Laško s 1. aprilom prevzema Mojca Leskovar, saj se dosedanji predsednik uprave družbe, ki je trenutno v potrjenem postopku prisilne poravnave, Andrej Bošnjak poslavlja s svojega položaja. Kot je pojasnil prvi nadzornik Damjan Belič, so se z Bošnjakom razšli sporazumno, saj se je odločil sprejeti nove poslovne izzive.

Kot je še dodal Belič, je Bošnjak svoje delo kriznega menedžerja opravil odlično, saj se je pod njegovim vodstvom položaj v družbi stabiliziral, optimizirano pa je tudi poslovanje družbe, ki je zdaj v dobrem stanju in se lahko spet posveča svoji primarni usmeritvi − medicini in turizmu.

»Vodenje družbe predajamo v varne roke, saj je Leskovarjeva v podjetju zaposlena že od leta 1995 in je v tem času opravljala več vodstvenih funkcij, od avgusta 2013 pa je poleg vodenja programa kongresnega turizma odgovorna še za vodenje in koordinacijo programov wellness, gostinstvo, hotelirstvo in trženje,« je dodal predsednik nadzornega sveta.

Tudi Bošnjak je vesel, da družbo prevzema Leskovarjeva, ki družbo pozna že dolgo, zato je prepričan, da jo bo negovala in peljala novim uspehom naproti.

Uresničujejo cilje načrta prestrukturiranja

Thermana je leto 2015 sklenila z 19,6 milijona evrov prihodkov, kar je šest odstotkov več kot v letu 2014, poslovno leto pa končala s 760.000 evri dobička. Družba je zabeležila 170.145 prenočitev, kar je pet odstotkov več kot leto prej, od tega je za odstotek več domačih ter za kar osem odstotkov več tujih gostov. V letu 2015 jih je obiskalo 192.700 kopalcev, 39.000 obiskovalcev savn, nekaj manj kot 27.000 gostov pa wellness storitve.

Kot še ocenjujejo v Laškem, je tudi njihovo poslovanje v letošnjem letu uspešno in uresničuje vse cilje iz načrta finančnega prestrukturiranja, ki družbo zavezuje do leta 2023. Thermana je od oktobra 2014 zaradi prezadolženosti in insolventnosti v postopku prisilne poravnave, ki je bila pravnomočno potrjena 9. decembra lani.

Vodenje poslov Thermane Laško je lani prevzela Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), potem ko je s pretvorbo terjatev v kapital postala njena skoraj stoodstotna lastnica.

Prijavi sovražni govor