Na Darsu drugi 
del primopredaje

Na ministrstvu za infrastrukturo in prostor so odprli šest vlog za izvajalca del za preureditev cestninske postaje Log.

sre, 04.07.2012, 21:00

Ljubljana – Na Darsu je bil danes izvršen drugi del primopredaje med pred enim tednom razrešeno predsednico uprave Matejo Duhovnik in njenim naslednikom Matjažem Knezom. Prejšnja uprava je po njegovih besedah oddala koncept poročil, ki so, kot kaže, korektno zastavljena. Duhovnikova in še druga razrešena članica uprave Gordana Bošković naj bi sedaj do konca tridesetdnevnega roka, ko sta še zaposleni na Darsu, pripravili končna poročila, je pojasnil Knez. Začasni prvi mož državne avtocestne družbe upa, da obsežno gradivo odraža prednosti in slabosti, ki jih Dars ima.

Za prihodnji ponedeljek je napovedana seja NS Darsa, na kateri naj bi po pričakovanju govorili tudi o razpisu za novo poslovodstvo.

Na ministrstvu za infrastrukturo in prostor so danes odprli šest vlog za izvajalca del za preureditev cestninske postaje Log. Gorenjska gradbena družba iz Kranja bi delo opravila za 537.836 evrov, CPG iz Nove Gorice za 554.884 evrov, CVP Inženiring za 593.406 evrov, Strabag Ljubljana za 599.868 evrov, Kostak iz Krškega za 652.161 evrov in mariborski Nigrad za 812.434 evrov.

Matjaž Knez je pojasnil, da bodo o Logu govorili na današnjem sestanku na ministrstvu. Dejal je, da je logično, da je odstranitev cestninske postaje naloga Darsa in da se jo je treba lotiti po pravilih stroke in upoštevaje cene.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se