Na Darsu drugi 
del primopredaje

Na ministrstvu za infrastrukturo in prostor so odprli šest vlog za izvajalca del za preureditev cestninske postaje Log.

sre, 04.07.2012, 21:00

Ljubljana – Na Darsu je bil danes izvršen drugi del primopredaje med pred enim tednom razrešeno predsednico uprave Matejo Duhovnik in njenim naslednikom Matjažem Knezom. Prejšnja uprava je po njegovih besedah oddala koncept poročil, ki so, kot kaže, korektno zastavljena. Duhovnikova in še druga razrešena članica uprave Gordana Bošković naj bi sedaj do konca tridesetdnevnega roka, ko sta še zaposleni na Darsu, pripravili končna poročila, je pojasnil Knez. Začasni prvi mož državne avtocestne družbe upa, da obsežno gradivo odraža prednosti in slabosti, ki jih Dars ima.

Za prihodnji ponedeljek je napovedana seja NS Darsa, na kateri naj bi po pričakovanju govorili tudi o razpisu za novo poslovodstvo.

Na ministrstvu za infrastrukturo in prostor so danes odprli šest vlog za izvajalca del za preureditev cestninske postaje Log. Gorenjska gradbena družba iz Kranja bi delo opravila za 537.836 evrov, CPG iz Nove Gorice za 554.884 evrov, CVP Inženiring za 593.406 evrov, Strabag Ljubljana za 599.868 evrov, Kostak iz Krškega za 652.161 evrov in mariborski Nigrad za 812.434 evrov.

Matjaž Knez je pojasnil, da bodo o Logu govorili na današnjem sestanku na ministrstvu. Dejal je, da je logično, da je odstranitev cestninske postaje naloga Darsa in da se jo je treba lotiti po pravilih stroke in upoštevaje cene.

Prijavi sovražni govor