Največja investicija v turizem na Obali

Minule dni so končno zahrumeli stroji v hotelu Slovenija, ki je v sestavi Istrabenz Turizma.

sre, 06.01.2016, 16:59

Portorož - To je letošnja največja investicija v turizem v slovenski Istri in največja naložba v portoroški turizem po prenovi hotela Kempinski Palace v letu 2008.

Uradnega podatka investitorji (še) ne povedo, po neuradnih virih naj bi naložba presegala 10 milijonov evrov, to je dvakrat več od prenove termalnega dela velnes centra terme Portorož pred dvema letoma.

Več milijonov evrov je tokrat za investicijo zagotovil finančni holding Istrabenz. Izvajalcev je več, v celoti bodo prenovili vseh 160 sob hotela Slovenija, nekaj od teh bodo celo povečali, obnovili bodo bazene v sosednjem hotelu Riviera in poslovne lokale ter recepcijo v pritličju hotela Slovenija. Dela bi morali dokončati najkasneje do konca meseca maja letos.

V portoroškem resortu Metropol se je temeljite prenove hotela Roža (80 sob) lotila tudi opatijska Liburnija Riviera Hoteli, ki pa bo z deli zaključila že meseca marca.

Skupaj bodo na ta način temeljito obnovili dva hotela s 480 ležišči. Istrabenz Turizem bo imel na ta način prenovljenih več kot štiri petine svojih kapacitet, s prenovo hotela Slovenije pa bodo bistveno posodobili podobo središča kraja.

Prijavi sovražni govor