Napredni koš Organko navdušil frankfurtski Ambiente

Razvijali bodo linijo izdelkov za vrtnarjenje in sestavili zgodbo o ekološki ozaveščenosti in koristnosti kompostiranja.
Objavljeno
15. februar 2016 20.21
Silva Čeh
Silva Čeh

Ljubljana - Organko ali napredni koš za biološke odpadke Bokashi Organico podjetja Plastika Skaza navdušuje tudi na sejmu Ambienete v Frankfurtu. Zavedanje o pomenu našega odnosa do okolja je čedalje večje in z njim tudi iskanje izdelkov, ki so okolju prijazni, kakovostni in seveda uporabni.

In Bokashi Organico je izdelek, ki združuje vse naštete lastnosti - po njegovi zaslugi je zelenjava na našem vrtu 100-odstotno ekološka, rože na okenskih policah in balkonih lepše cvetijo, kuhinjski odtok pa ni nikoli zamašen, pravijo v podjetju Plastika Skaza. Ugotavljajo, da jih povpraševanja na frankurtskem sejmu usmerjajo v to, da bodo v podjetju razvijali še večji nabor izdelkov, ki spodbujajo lastno ekološko pridelavo hrane ter podpirajo življenjski slog ljubiteljev vrtnarjenja.

»Razvijali bomo ne le novega Organka, ampak celo linijo izdelkov za vrtnarjenje, kot so recimo lopatke. Iz tega bomo sestavili zgodbo o ekološki ozaveščenosti in koristnosti kompostiranja. Podpiramo namreč življenjski slog ljubiteljev vrtnarjenja, ko lahko nadzoruješ, kaj je v zemlji, kjer gojiš svoje rastline," pravi direktorica Plastike Skaze Tanja Skaza.

Tudi obiskovalci  frankfurtskega sejma Ambienta kažejo vse večjo zanimanje za izdelke, ki so izdelani iz recikliranih materialov, kar pomeni, da so vse bolj  usmerjeni v okolju prijazne izdelke, ki jih želijo uporabljati tudi v gospodinjstvu.

V podjetju pa tudi ugotavljajo, da se kupci, kljub veliki konkurenci, vse bolj obračajo k izdelkom, ki so oblikovani in izdelani v Sloveniji.

Plastika Skaza se v Frankfurtu predstavlja še s svojo ponudbo barvitih izdelkov za dom pod sloganom »Think colourful« oziroma »Razmišljaj barvito«. Kupcem iz vsega sveta predstavljajo izdelke blagovne znamke Cuisine skupaj v več kot 25 barvah.Tudi v dizajnerske kuhinjske izdelke C!Cuisine bodo v prihodnje še bolj vključevali biorazgradljive materiale pa tudi nanomateriale in antibakterijske materiale.

Sejem Ambiente, na katerem se predstavlja več kakor 4800 razstavljavcev iz vsega sveta, vsako leto pa ga obišče okrog 134.000 poslovnežev iz industrije, se bo zaključil jutri.