Odpoklic vseh nadzornikov Telekoma

Odpoklicati nameravajo vse nadzornike. Seznam za predčasno zamenjavo nadzornikov so pripravili na Černačevem ministrstvu.

sre, 30.05.2012, 21:00
Novi nadzorniki državne avtocestne družbe niti ob svojem imenovanju še niso imeli Auknove akreditacije. Ker pa vlada tako ali tako pripravlja drugačno shemo upravljanja z državnim premoženjem, se bodo tudi postopki kadrovanja verjetno spremenili.

Ljubljana – Telekom Slovenije je na zahtevo Agencije za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN) dopolnil dnevni red delničarske skupščine, ki je sklicana za 21. junij. Po dopolnitvi naj bi delničarji odpoklicali vseh svojih šest nadzornikov in imenovali nove.

Tomaža Berginca, Tomaža Kalina, Jaroslava Berceta, Marka Hočevarja, Natašo Štelcer in Francija Mugerleta, ki so funkcije večinoma prevzeli 26. aprila 2009, naj bi predčasno zamenjali Janez Benčina (Desus), Matjaž Janša (SDS), Peter Kavčič (SDS), Miha Klun (SDS), Matej Kovač in Matjaž Savodnik.

Že pred objavo razširitve, sta člana uprave AUKN Danilo Grašič in Marko Golob Telekom Slovenije, oziroma predsednika NS Tomaža Berginca in predsednika uprave Ivico Kranjčeviča opozorila, da je zahtevo podpisala samo predsednica uprave AUKN Dagmar Komar, čeprav bi jo morala po njuni razlagi podpisati celotna uprava. Grašič in Golob v pismu pojasnjujeta, da se z zahtevo ne strinjata in dodajata, da tudi vlada ni sprejela ustreznega sklepa.

Na AUKN so včeraj priznali, da njihova akreditacijska komisija o predlogih (še) ni odločala. Bo pa akreditacijska komisija svoje delo opravila še do pridobitve vladnega soglasja. Vladno službo za zakonodajo pa so zaradi zakonskih sprememb kljub pridobitvi mnenja finančnega ministrstva zaprosili za pravno tolmačenje.

Predpisanih postopkov o nadzornikih TS po navedbah AUKN tudi teoretično ni bilo mogoče izpeljati, ker so predloge s strani ministrstva za infrastrukturo in prostor, ki ga vodi Zvonko Černač in v čigar resorju so tudi elektronske komunikacije, prejeli konec zadnjega dne izteka zakonskega roka.

Minister Žiga Turk je po poročanju STA za Radio Slovenija povedal, da pričakuje, da bo država čim prej prodala svoj delež v Telekomu Slovenije. Izjava zna biti povedna, saj je bil Žiga Turk od 13. marca 2006 do 6. marca 2007, do vstopa v prvo vlado Janeza Janše, predsednik nadzornega sveta Telekoma Slovenije.

Član NS TS je bil od maja 2005 do januarja 2006 tudi Matjaž Janša, ki je bil v času prve Janševe vlade generalni direktor Direktorata za elektronske komunikacije na ministrstvu za gospodarstvo. V tej funkciji je bil tudi zelo aktiven pri neuspeli privatizaciji TS v zimi 2007/08.jubljana – Telekom Slovenije je na zahtevo Agencije za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN) dopolnil dnevni red delničarske skupščine, ki je sklicana za 21. junij. Po dopolnitvi naj bi delničarji odpoklicali vseh svojih šest nadzornikov in imenovali nove.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
3 komentarji
vest

Pa poštenjakarja naj dajo spet za direktorja butli

31. maj 2012, ob 14:33:54
VZMD

Skupščina družbe Telekom Slovenije – v znamenju soočenja stališč in argumentov o odškodninskih tožbah v zvezi z vodenjem poslov družbe ter podlagah v Posebni reviziji Deloitta, ki na izrecno vprašanje VZMD, za 400.000 EUR ne prinaša nikakršne (odškodninske) odgovornosti revizorjev, 07.03.2012

www.youtube.com/watch?v=2DJJ-9DTCFk&list=UUh40HXGp8i8DA1F5Y1MxbDQ&index=1&feature=plcp

Novinarska konferenca bivše uprave Telekoma Slovenije - o nasprotnem predlogu, ozadjih, odgovorih in komentarjih, povezanih s posebno revizijo in skorajšnjo skupščino družbe, 23.02.2012

www.youtube.com/watch?v=a7G5QcmaZvw&feature=youtu.be

31. maj 2012, ob 10:10:02
VARUH

Bo Pogorevcev Marko vskočil.

31. maj 2012, ob 00:15:50
3 komentarji
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej