Pivovarna Laško s 15 milijoni dobička

V nasprotju s Slovenijo na tujih trgih prodaja pijač intenzivno raste, tam skupina ustvari že okoli 30 odstotkov prihodkov.

tor, 21.08.2012, 19:25

Ljubljana – Skupina Pivovarna Laško je v letošnjem prvem polletju poslovala v skladu s pričakovanji, so na današnji seji ugotovili člani njenega nadzornega sveta.

Kot je povedal prvi nadzornik Vladimir Malenković, sta se splošna ekonomska situacija in sprememba potrošnih navad odrazili tudi na prihodkih skupine. Ta je v šestih mesecih prodala za 1,8 milijona hl pijač (za 3,4 odstotka manj kot lani). Spodbudno je, da v nasprotju s Slovenijo na tujih trgih prodaja pijač intenzivno raste; tam skupina ustvari že okoli 30 odstotkov prihodkov. Pijačarske družbe so v šestmesečju dosegle za 106 milijonov evrov prihodkov od prodaje (3 odstotke manj kot lani). Ker pa so intenzivno zniževale stroške, so povečale dobiček iz poslovanja; tega je bilo okoli 15 milijonov evrov. EBITDA je na ravni načrtovanega, 23,4 milijona evrov.

Zgolj Pivovarna Laško je prodala za 455.000 hl pijač ali za 8 odstotkov manj kot lani, kar je posledica upada prodaje piva. Količinsko prodajo na tujih trgih pa je povečala za 13 odstotkov, tako da ima izvoz že 35-odstotni delež. Dobička iz poslovanja je bilo za 4,4 milijona evrov, EBITDE pa 6,8 milijona evrov. Uprava je seznanila nadzornike tudi z julijskimi rezultati (ki so bili izjemno dobri) in o pripravah konzorcijskega sporazuma za prodajo Mercatorja.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
1 komentar
VZMD

VIDEO REPORTAŽA z zadnje skupščine Pivovarne Laško – seznanitev s pogodbo o prodaji Mercatorja brez vsakršne možnosti vprašanj, razprave; zavrnjeni vsi predlogi za dokapitalizacijo, potrjen »pogodbeni koncern«, 30.01.2012

http://www.youtube.com/watch?v=KS7yN9J4JIs&feature=player_embedded
Strokovni sodelavci VZMD proučili Kupoprodajno pogodbo za delnice Mercatorja in ugotovili, da ta nobenemu od prodajalcev ne zagotavlja gotovega plačila kupnine, še manj pa plačilo kupnine v doglednem času, torej ne zagotavlja uresničitve cilja, zaradi katerega bi se sklepala, 11.01.2012

http://www.vzmd.si/novice/pivovarna-lasko-mercator-strokovni-sodelavci-vzmd-proucili-kupoprodajno-pogodbo-za-delnice-mercatorja-in-ugotovili-da-ta-nobenemu-od-prodajalcev-ne-zagotavlja-gotovega-placila-kupnine-se-manj-pa-placilo-kupnine-v-doglednem-casu-torej

22. avgust 2012, ob 10:02:21
1 komentar
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej