Plastika Skaza lani z 31 milijoni evrov prihodkov

Cilj družbe z 298 zaposlenimi je do leta 2020 ustvariti sto milijonov evrov prometa.
Objavljeno
22. marec 2016 14.53
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA

Velenje − Velenjsko podjetje Plastika Skaza je lani ustvarilo 31 milijonov evrov prihodkov in načrtuje nadaljnjo rast. Cilj družbe z 298 zaposlenimi je do leta 2020 ustvariti sto milijonov evrov prometa, je velenjskim svetnikom danes dejala direktorica Tanja Skaza. Zagotovila je, da proizvodnja ostaja na območju velenjske občine.

Direktorica podjetja za proizvodnjo plastičnih izdelkov je poslovanje in načrte družbe danes predstavila na seji sveta Mestne občine Velenje.

Poudarila je, da je podjetje po kriznih razmerah leta 2008, odpuščanjih in takratni izgubi sodelovanja z Gorenjem spremenila miselnost. Podjetje je leta 2014 postalo zlata gazela leta in njegova vizija je razvijati inovativne izdelke, pri čemer jih je večji del že iz recikliranih materialov, do leta 2020 pa želijo izdelovati samo izdelke iz recikliranih materialov.

Podjetje proizvaja izdelke za elektro, pohištveno in avtomobilsko industrijo ter belo tehniko. Partnerstva gradijo dolgoročno, je poudarila direktorica. Tako med drugim sodelujejo z multinacionalkami Ikea, Toshiba, Landis Gyr, Gorenje in drugimi, podjetje navaja na svoji spletni strani.

Z lastnimi znamkami bi do 2020 ustvarili 20 milijonov evrov

Velik poudarek namenjajo lastnim blagovnim znamkam, s katerimi želijo do leta 2020 ustvariti 20 milijonov evrov prometa. Direktorica je izpostavila blagovno znamko Organko in istoimenski koš za biološke odpadke za gospodinjstva, ki ga prodajajo v 42 državah po svetu.

Med drugim je podjetje Plastika Skaza sklenilo sodelovanje s hrvaško mestno občino Osijek. Ta je ob pridobljenih nepovratnih sredstvih vsem gospodinjstvom razdelila organka, kasneje pa bodo odkupovali kompost, naredili pelete in jih prodajali naprej, je povedala Skazova in dodala, da so se za podobno potezo odločili tudi v Zagrebu.

Potem ko je podjetje Plastika Skaza pred desetimi leti večinoma zaposlovalo kadre v proizvodnji, danes večinoma zaposlujejo visokoizobražen kader. Med vsemi zaposlenimi jih je 55 odstotkov iz Velenja, 77 odstotkov vseh zaposlenih pa ima pogodbe za nedoločen čas.

Družba načrtuje nadaljnja zaposlovanja, mlade tudi štipendira in izvaja mentorstva. V prihodnosti se želi še naprej širiti, med drugim ima v načrtih tudi ureditev vrtca za otroke zaposlenih, je povedala evropska naj menedžerka 2014 Tanja Skaza, ki je pri tem opozorila tudi na nujnost gradnje hitre ceste v okviru tretje razvojne osi.