Pošta lani z dobičkom

Po še nedokončnih in nerevidiranih podatkih so lani ustvarili 7,2 milijona evrov bruto dobička.

Ba. Pa., STA
čet, 11.02.2016, 10:36

Maribor − Pošta Slovenije je po negativnem letu 2013 lani drugo leto zapored poslovala z dobičkom. Po še nedokončnih in nerevidiranih podatkih so lani ustvarili 7,2 milijona evrov kosmatega dobička in opravili skoraj 980 milijonov storitev, kar je približno toliko kot leto prej.

S poslovanjem Pošte Slovenije v letu 2015 se je na seji v sredo seznanil tudi nadzorni svet, ki ga vodi Aleš Groznik, in ugotovil, da so bili poslovni prihodki odstotek nižji kot leto prej.

Na nižje prihodke so po pojasnilih iz družbe, ki jo vodi Boris Novak, najbolj vplivali nižji prihodki − od univerzalnih pisemskih storitev, priporočenih, vrednostnih in drugih pisem, publikacij ter plačilnega prometa.

Pri tem je Pošta Slovenije poslovne odhodke lani znižala za odstotek, kar je predvsem posledica zmanjšanja števila zaposlenih, nižjih stroškov energije ter nižje amortizacije.

Pošta Slovenije je sicer v letu prej ustvarila 7,1 milijona evrov čistega dobička, v črnem letu 2013 pa zaradi slabitev naložbe v NKBM in Poštno banko Slovenije zaključila z več kot 16 milijoni evrov izgube.

 

Prijavi sovražni govor