Prevzemnice zvišale ponudbo za Alta skupino

Namesto 2,50 evra za vsako delnico, ki je še nimajo v lasti, ponujajo 3,50 evra. Rok za sprejem ponudbe ostaja 5. februar.

Ba. Pa., STA
tor, 19.01.2016, 11:27

Ljubljana − Družbe Publikum Holding, Gaznafta Investments limited in Glen so danes zvišale prevzemno ponudbo za odkup vseh delnic Alta skupine. Namesto 2,50 evra zdaj za vsako delnico te družbe za upravljanje iz Ljubljane, ki je še nimajo v lasti, ponujajo 3,50 evra. Rok za sprejem ponudbe ostaja 5. februar do 12. ure.

Prevzemniki so ponudbo za prevzem Alte objavili 21. decembra lani, ko so že imeli v lasti 92,39 odstotka Alte. Ponudba za prevzem se tako nanaša na preostalih 229.611 delnic družbe, za katere bodo morali v skladu s spremenjeno ceno odšteti 803.638,50 evra.

Alta, največja nebančna finančna skupina v Sloveniji, je nastala leta 2010 z združitvijo dejavnosti borznih družb Poteza, Publikum in Medvešek Pušnik. Pod njenim okriljem delujejo še štiri družbe: Alta Invest, Alta Skladi, Alta Konto in Alta Svetovanje.

Z delnicami Alte se trguje v vstopni kotaciji Ljubljanske borze, zadnji tečaj se je oblikoval pri 2,80 evra. Kot je razvidno iz zadnjega javno objavljenega letnega poročila, je Alta leta 2014 ob 1,5 milijona evrov prihodkov od prodaje ustvarila dober milijon evrov čistega dobička.

Publikum holding že od združitve obvladuje 50 odstotkov skupine Alta, Ivan Pušnik prek ciprske družbe Gaznafta Investments Limited 14,30-odstotka, Glen pa 28,09 odstotka.

Prevzemniki napovedujejo, da po prevzemu ne neamreavajo spreminjati poslovne politike ciljev družbe. Uprava Alte zato ocenjuje, da prevzem ni v neskladju z interesi in strateškimi razvojnimi načrti, konsolidacija lastništva pa da bo prispevala k uspešnemu doseganju načrtovanih poslovnih rezultatov.

Prijavi sovražni govor