Združenje Manager: Priznanje za življenjsko delo Cvetani Rijavec

Če ji je za kaj žal, ji je za to, da blagovne znamke, od Fructalove do Ljubljanskih mlekarn, niso več v slovenski lasti.

čet, 21.01.2016, 20:32

Ljubljana - Na januarskem srečanju Združenja Manager je priznanje za življensko delo 2015 prejela Cvetana Rijavec, znana in uspešna slovenska menedžerka, ki je zapustila pomemben pečat v družbah Fructal in Ljubljanske mlekarne.

Po uspešni sanaciji Fructala je njegovo blagovno znamko lansirala na osemnajst tujih trgov. Po Fructalu je prestopila v Lekovo kozmetično enoto, kjer je bila njena naloga spremeniti ga v samostojno podjetje. Po Lekovih izzivih so nastopili novi v Ljubljanskih mlekarnah, kjer je samo v dveh letih spremenila 13-milijonsko izgubo v dobiček. »Njeno« alpsko mleko Ljubljanskih mlekarn pa je, tako kot prej Fructalovi izdelki, postalo eno najbolj zaupanja vrednih blagovnih znamk.

Ob prejemu priznanja je dejal, da se lahko za to priznanje zlasti zahvali vsem sodelvcem, s katerimi je ustvarjala dobre zgodbe, predvsem zagotavljala rast, razvoj, dobiček in dolgoročno stabilnost teh podjetij». Vsi deležniki so bili pomembi za uspeh, za napake pa jaz sama,« je dejala Cvetana Rijavec, »saj sem kot direktorica bila odgovorna tudi za te odločitve«. Če je Cvetani Rijavec za kaj žal, ji je za to, da blagovne znamke, od Fructalove do Ljubljanskih mlekarn, niso več v slovenski lasti.

Nagrado mladi Manager je na januarskem srečanju Združenja Manager prejel Gregor Rebolj, direktor in soustanovitelj podjetja Klika. Je med soustanovitelji podjetja, ki se ukvarja s programskimi rešitvami, zlasti na mobilnih platformah in obdelavi podatkov v realnem času. V času, ko Rebolj vodi Kliko, se je število zaposlenih s petih povečalo na zavidljivih sto, promet so v zadnjih treh letih povečali za 355 odstotkov, dobiček za 245 odstotkov. Podjetje je imelo samo v letu 2015 petdesetodstotno rast prihodkov.

Prijavi sovražni govor