Radeška občina prek Komunale Radeče ustanovila družbo Papirnica Radeče

Družba naj bi nadaljevala proizvodnjo belih papirjev na stroju štiri v radeški papirnici, ki je v stečaju od aprila.

tor, 03.07.2012, 09:24

Radeče - Radeška občina je prek javnega podjetja Komunala Radeče ustanovila družbo Papirnica Radeče, ki naj bi nadaljevala proizvodnjo belih papirjev na stroju štiri v radeški papirnici, ki je v stečaju od aprila. Nova družba je bila v sodni register vpisana konec junija letos, njen osnovni kapital pa znaša 7500 evrov, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Kot je razvidno iz objave na spletnih straneh Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes), je Javno podjetje Komunala Radeče v novo družbo vstopilo 22. junija in zagotovilo potreben osnovni kapital za zagon družbe. Direktor družbe, v kateri naj bi zaposlili okrog 100 nekdanjih papirničarjev, pa je Tomaž Režun.

Konec junija pa se je iztekel rok za zbiranje ponudb za odkup poslovne celote družbe Radeče papir v stečaju. Odpiranje ponudb bo v petek na celjskem okrožnem sodišču. Poslovna celota med drugim obsega nepremičnine, vsa osnovna sredstva in drobni inventar ter blagovno znamko Radeče papir, kupec pa bi prevzel tudi vse pravice in obveznosti družbe.

Po neuradnih informacijah naj bi ponudbo oddal francoski Oberthur Technologies, ki se zanima za nadaljevanje proizvodnje na stroju pet, na katerem je do uvedbe stečaja potekala proizvodnja posebnega papirja za tiskanje denarja.

Glede na cenitev je tržna vrednost nepremičnin okoli 14,7 milijona evrov, njihova likvidacijska vrednost pa 8,5 milijona evrov, medtem ko je tržna vrednost premičnin skoraj 22 milijonov evrov, njihova likvidacijska vrednost pa 6,5 milijona evrov.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se