Še teden dni za dopolnitev ponudb za Peko v stečaju

Kljub napovedim danes še niso izbrali najemnika Pekovih nepremičnin - tovarne v Tržiču in štirih trgovin.

pon, 21.03.2016, 19:00

Tržič – Čeprav je stečajna upraviteljica tržiškega Peka pretekli teden za začetek tega tedna napovedala odločitev o izbiri najemnika Pekovih nepremičnin, se to danes še ni zgodilo. Na sestanku s stečajno upraviteljico so se potencialni najemniki dogovorili le, da bodo do četrtka še dopolnili svoje ponudbe.

Včeraj tako stečajna upraviteljica Peka Tadeja Tamše še ni izbrala nobenega ponudnika, pa čeprav je bilo precej zanimanja za najem Pekovih prostorov.

Kot smo že poročali je stečajna upraviteljica na začetku tega meseca prejela 15 nezavezujočih ponudb, do njih pa naj bi se končno opredelila in izbrala najboljšega ponudnik predvidoma na začetku prihodnjega tedna, je po včerajšnjem sestanku povedal Janez Bedina, eden od ponudnikov, ki se zanima za najem celotnega tovarniškega kompleksa v Tržiču s skupaj 16.000 kvadratnih metrov površin vključno z opremo, stroji ter štirih trgovin (v Ljubljani, Mariboru in Celju).

Janez Bedina, sin nekdanjega direktorja Peka Janeza Bedine st. (pod čigar vodstvom je Peko v času nekdanje skupne države zaposloval skoraj 6.000 delavcev), je še povedal, da bo svojo ponudbo, ki predvideva najem vseh nepremičnin vključno s trgovinami za 4.113 evrov na mesec, dopolnil s ponudbo za najem blagovne znamke.

Kot je izpostavil brez blagovne znamke, ki jo je podjetje razvijalo od leta 1903 naprej in je bila znana na številnih trgih, ohranitev proizvodnje v Tržiču in ohranitev znanja o izdelavi obuval tamkajšnjih ljudi ter ponovni vzpon Peka ni mogoč. Prepričan je še, da je za Peko oziroma njegovo tradicijo zadnja priložnost za ohranitev tradicionalne dejavnosti v Tržiču. Če se to ne bo zgodilo, bo zgodba Peka končana.

Prijavi sovražni govor