Šešoku prepovedali uresničitev glasovalnih pravic v Iskri

Prepoved velja, dokler Taxgroup in Šešok skupaj ali eden od njiju ne da prevzemne ponudbe za Iskro ali zmanjša delež.

Ba. Pa., STA
pet, 11.03.2016, 12:40

Ljubljana − Svet Agencije za trg vrednostnih papirjev (ATVP) je Dušanu Šešoku in njegovi družbi Taxgroup prepovedal uresničevati glasovalne pravice v družbi Iskra, ki jo vodi Šešok. Prepoved velja, dokler Taxgroup in Šešok skupaj ali eden od njiju ne da prevzemne ponudbe za Iskro ali zniža lastniškega deleža pod prevzemni prag ali dokler ne odtujita svojih lastniških deležev najmanj v višini deleža glasovalnih pravic, zaradi katerih je nastopila obveznost dati prevzemno ponudbo.

Kot so danes sporočili iz ATVP, je svet agencije izdal odločbo, s katero je ugotovil, da je za družbo Taxgroup − vodi jo Šešokov sin Klemen − in Dušana Šešoka nastopila sankcija mirovanja glasovalnih pravic skladno z zakonom o prevzemih in s tem prepoved uresničevanja glasovalnih pravic iz njunega lastniškega deleža v Iskri.

Šešok je sicer največji lastnik Iskre, ob koncu 2014 pa je imel 53,4 odstotka delnic družbe. Drugi največji lastnik je z 41,1 odstotka delnic Jože Godec.

Šešok in Godec sta Iskro lastniško prevzela skupaj in jo dolgo časa tudi skupaj vodila. Lani spomladi pa so se v vodstvu podjetja zgodile spremembe. Namesto Godca, ki je deloval kot prokurist, sta v upravo vstopila Šešokova sinova Matija in Klemen, ki stojita za družbo Taxgroup.

Medtem ko je Šešok po takratnem pisanju Financ zatrjeval, da se je Godec že tako ali tako upokojil in je v upravi zato čas za nov veter, je Godec navajal, da so ga razrešili brez njegovega vedenja. Svojih delnic pa ni hotel prodati, zato ostaja portfeljski lastnik.

Povezane novice

Šešok za nižje stroške dela, a ne pri svoji plači
24. avgust ob 09:00
Iskra je lani zmanjšala število zaposlenih za 122 ljudi, »optimizacija« naj bi se končala drugo leto.
Prijavi sovražni govor