Sladka kot med

Druga sezona oddaje Štartaj, Slovenija!, ki predstavlja navdihujoče zgodbe o uspehu inovativnih podjetniških idej, se je zaključila z epizodo o Medenki, navihani sladkariji iz slovenskega medu in sadja.

pet, 01.12.2017, 13:40
Izdelki letošnje sezone so dobili prostor na posebnih policah Štartaj, Slovenija! v vseh megamarketih Interspar, vi pa priložnost, da jih spoznate. Bodite del njihove zgodbe in jih podprite z nakupom. Lanske uspešne podjetnike pa najdete na v redni prodaji megamarketov INTERSPAR ter izbranih trgovin SPAR!

Štartaj, Slovenija! je plod sodelovanja med Sparom Slovenija, medijsko hišo Pro Plus, marketinško agencijo Formitas, Fordom Slovenija in NLB. Zadnja epizoda oddaje je spregovorila o Damjanu Vebru, Aljažu Tršarju in Mihi Jedlovčniku, ki so ustvarili prikupen posladek, ki je že obnorel tako otroke kot odrasle.

Če službe ni, si jo ustvari sam

Diplomirani pravnik Miha in Aljaž, profesor likovne umetnosti, sta pred tremi leti sprejela pogumno odločitev. Namesto da bi službo iskala, sta si jo ustvarila sama. Poslovno priložnost sta našla na področju, ki je pomemben in cenjen del slovenskega narodnega izročila - čebelarstvu. Njuna zamisel je pritegnila tudi investitorja Damjana, ki se jima je pridružil pri snovanju in realizaciji sladkega priboljška iz medu in sadja, ki so ga poimenovali Medenka.

Medeni priboljšek v več okusih

V Medenki se prepletata sodobnost in tradicija. Že Slaki so peli o čebelicah, ki so naše prijateljice, in res je tako, saj v Sloveniji čebelarska obrt živi že dolga stoletja, naša kranjska čebela je zaščitena, kmalu pa se na slovensko pobudo obeta tudi razglasitev mednarodnega dneva čebel na decembrskem zasedanju generalne skupščine Združenih narodov. Slovenskemu medu je v Medenki dodano sadje, ki po zaslugi postopka liofilizacije ohrani kar 97 % vitaminov, izdelek pa oblikuje praktična embalaža v obliki slamice, ki omogoča, da posladek preprosto posrkamo in se pri tem prav nič ne umažemo. Namenjena je najmlajšim in mladim po srcu in sodi med zdrave priboljške, saj ne vsebuje rafiniranega sladkorja, konzervansov, aditivov, barvil, želatine ali drugih snovi, ki lahko škodijo zdravju. Posladkate se lahko s štirimi okusi: cvetlični med, cimet, jagoda, pomaranča. Prav v vsakem boste začutili vrhunsko znanje naših čebelarjev in mladostni navdih.