Startup Borza terjatev s 300.000 evri investicije

Prispevala sta jo Slovenski podjetniški sklad in tuji zasebni sklad. Denar bodo namenili za nadaljnji razvoj in širitev.

čet, 17.11.2016, 11:37; spremenjen: 11:59

Ljubljana − Zagonsko podjetje Borza terjatev je uspešno pridobilo 300.000 evrov investicije, ki sta jih prispevala Slovenski podjetniški sklad in tuji zasebni sklad Fil Rouge Capital. Prejeto investicijo bodo namenili za nadaljnji razvoj in širitev.

»Uspešno izvedena dokapitalizacija bo pomembno prispevala k razvoju organiziranega trga s poslovnimi terjatvami v Sloveniji. Podjetja lahko prek Borze terjatev svoje terjatve prodajo selektivno in pod pogoji, ki jih določijo sama. Organiziran trg zanje predstavlja najboljše jamstvo za uspešno prodajo, saj jih neposredno povezuje s finančnimi vlagatelji, ki iščejo nove naložbene priložnosti,« pravi prokurist in soustanovitelj Borze terjatev Tomi Šefman.

Partner sklada Fil Rouge Capital Julien Coustaury je pri tem povedal, da vlagatelji v start-up podjetja nenehno iščejo nove inovativne ideje in podjetnike, ki so te ideje sposobni izpeljati. »Prepričani smo, da je ekipa Borze terjatev s svojo rešitvijo zmožna narediti velik premik v industriji faktoringa,« je dodal Coustaury.

Za dodatno potrditev uspešnega dela pa je Borza terjatev v tem tednu prejela še nagrado Central European Startup Awards za najboljši slovenski finančni start-up.

Podjetje je prav tako uspešno zaključilo kampanjo množičnega financiranja na platformi CONDA, v kateri so zbrali dodatnih 80.000 evrov sredstev domačih in tujih vlagateljev.

Prejeto investicijo bodo namenili za nadaljnji razvoj in širitev, za dodatno potrditev uspešnega dela pa so v tem tednu prejeli še nagrado Central European Startup Awards za najboljši slovenski finančni start-up.

Spreminjajo delovanje faktoringa

Borza terjatev je slovensko start-up podjetje, ki je razvilo tehnološko napreden sistem večstranskega trgovanja s terjatvami. Gre za prvi organiziran trg s poslovnimi terjatvami v Sloveniji in za enega od prvih tovrstnih sistemov v Evropi.

»S svojim delom spreminjamo delovanje faktoringa in dvigujemo transparentnost ter likvidnost trga poslovnih terjatev,« je dejal direktor in soustanovitelj Borze terjatev Marko Rant.

Marko Rant Foto: osebni arhiv

Na enem mestu združujejo podjetja, ki želijo s prodajo svojih nezapadlih terjatev skrajšati plačilne roke svojih kupcev in si tako zagotoviti hitrejšo likvidnost, ter finančne vlagatelje, ki takšne terjatve naložbeno odkupujejo.

Borza je v Sloveniji začela poslovati novembra 2015, do danes pa se je na njej registriralo že več kot 250 podjetij in prodalo za 4,9 milijona evrov terjatev. Ponudba terjatev in promet na borzi se v zadnjih mesecih skokovito povečujeta, pravijo, podjetje pa v prihodnosti načrtuje širitev tudi na druge evropske trge.

Prijavi sovražni govor