Tibor Šimonka bo novi predsednik uprave Perutnine Ptuj

Roman Glaser ostaja v upravi ptujske družbe tudi po skupščini, ki bo 22. januarja.

N. G.
sre, 06.01.2016, 16:22

Ljubljana – Tibor Šimonka, dolgoletni predsednik uprave Slovenske industrije jekla (SIJ) bo postal novi predsednik uprave Perutnine Ptuj. SIJ bo kot novi večinski lastnik ptujske družbe Šimonko za novega predsednika uprave Perutnine izglasoval na skupščini, ki bo 22. januarja, so sporočili s Perutnine Ptuj.

Skupščina bo sprejela odstopni izjavi dveh članov uprave Perutnine Ptuj, in sicer Nade Kranjc ter Milana Čuša, ki bosta postala izvršna direktorja. Po drugi strani pa v upravi ostajata Roman Glaser, sedanji predsednik uprave, in Tone Čeh, član uprave za ekonomiko in finance.

Ob Šimonki, ki je bil v zadnjem letu pooblaščenec konzorcija bank v procesu kreditnega prestrukturiranja v Perutnini Ptuj, bo skupščina za novega člana uprave imenovala še Viacheslava Korchagina, ki je od novembra preteklega leta, ko je bila realizirana 40-milijonska dokapitalizacija, že bil prokurist v Perutnini Ptuj. Oba bosta imela mandat do predzadnjega tedna v septembru 2017.

»S predvidenimi skupščinskimi odločitvami bodo vzpostavljena kapitalu družbe odgovarjajoča upravljalska razmerja. Hkrati pa je novi večinski lastnik zagotovil kontinuiteto v upravljanju Perutnine Ptuj, kar omogoča normalno delovanje in stabilni razvoj podjetja, tudi v obdobju do zaključka prevzemnih postopkov,« je odločitev nadzornega sveta, ki je zaradi prevzemnih postopkov sicer svojo temeljno pravico moral posredovati v potrditev še skupščini vseh delničarjev, ocenil  Roman Glaser. Ta do predlagane skupščinske potrditve sklepov nadzornega sveta še ostaja predsednik uprave in generalni direktor Perutnine Ptuj.

Prijavi sovražni govor