Triglavove generacije v Planici

Triglav bo letos v Planico pripeljal okoli 3500 šolarjev s spremljevalci.

S. Č.
pon, 14.03.2016, 13:29

Ogled poletov kar v Ljubljani

Zavarovalnica Triglav bo letos Planico pripeljala še bližje tudi obiskovalcem Ljubljane. Od vključno četrtka, ko so kvalifikacije, do nedelje, ko bo na sporedu zadnja tekma smučarjev skakalcev v letošnji sezoni, bo omogočila ogled finala svetovnega pokala v smučarskih skokih na posebni Citylight oglasni površini. Tako imenovana svetlobna vitrina stoji v središču mesta na Slovenski cesti (pri Pošti Slovenije), v njej pa si bodo lahko mimoidoči ogledali letošnji planiški spektakel.

Ljubljana − Zavarovalnica Triglav bo v okviru akcije Triglav generacije v Planici, s katero že več kot 30 let omogoča ogled skokov v dolini pod Poncami, letos pripeljala okoli 3500 šolarjev s spremljevalci, obiskovalcem Ljubljane pa omogočila ogled finala na posebni Citylight oglasni površini.

Triglav generacije v Planici

V vsem tem tridesetletnem obdobju so finale svetovnega pokala v smučarskih skokih delili s številnimi generacijami Slovencev, zato so ga leta 2008 poimenovali kar Triglav generacije v Planici. Tadej Čoroli, član uprave Zavarovalnice Triglav, je pri tem dejal: »Četrtkov dan v Planici bo tudi tokrat pravi uvod v planiški spektakel. Zavarovalnica Triglav, ki je Planici zvesta že več kot 45 let, bo letos v dolini pod Poncami ogled smučarskih skokov omogočila rekordnemu številu otrok iz vse Slovenije − več kot 3500 jih bomo z njihovimi spremljevalci pripeljali s približno 70 avtobusi. Z nami bo tudi 12 velikih družin in skupine otrok s posebnimi potrebami. Ocenjujemo, da smo v več kot 30 letih v Planico peljali že skoraj 90.000 ljudi.« Triglavova akcija, ocenjujejo, je eden najbolj tradicionalnih projektov v Sloveniji.

Skupaj za najboljše orle sveta

Namen projekta je otrokom ne glede na socialno okolje omogočiti doživeti vrhunsko športno tekmovanje v živo, preživeti dan mladostnega adrenalina v naravi in spoznati svoje športne junake. Z njimi se bo družil tudi Domen Prevc, ki je še premlad, da bi lahko nastopal na letalnicah: »Tako kot dobra ekipa so pomembni tudi zvesti navijači. Teh v četrtek v Planici zagotovo ne bo manjkalo. Med njimi bom s sotekmovalci tudi jaz. Skupaj z večtisočglavo množico otrok bom navijal in držal pesti za svojega brata Petra in preostale orle.« Na Triglavu tudi napovedujejo akcij Očistimo naše gore, ki bo Planico opremila z biorazgradljivimi vrečkami za smeti.

Zdrav duh v zdravem telesu

Zavarovalnica Triglav je v letošnji sezoni naredila še korak naprej in podprla slovenski dokumentarni film režiserja Blaža Završnika, ki bo premierno predstavljen na prvem programu TV Slovenija jutri, v torek, 15. marca. Film pripoveduje o zgodovini doline pod Poncami in gradnji novega nordijskega centra, katerega partner je tudi največja slovenska zavarovalnica. Ta že vrsto let podpira tudi športni duh med mladimi in spodbuja zdrav način življenja v naravi brez alkohola. Z Zavodom Vse bo v redu Zavarovalnice Triglav za družbenoodgovorne aktivnosti je ustanovljena z namenom opozarjati in ozaveščati o negativnih posledicah, ki jih v družbi povzroča čezmerno uživanje alkohola.

Ogled poletov na prostem v Ljubljani

Največja slovenska zavarovalnica bo letos Planico pripeljala še bliže tudi obiskovalcem Ljubljane. Od vključno četrtka, ko so kvalifikacije, do nedelje, ko bo na sporedu zadnja tekma smučarjev skakalcev v letošnji sezoni, bo omogočila ogled finala svetovnega pokala v smučarskih skokih na posebni Citylight oglasni površini. Tako imenovana svetlobna vitrina stoji v središču mesta na Slovenski cesti (pri Pošti Slovenije), v njej pa si bodo lahko mimoidoči ogledali letošnji planiški spektakel.

 

Prijavi sovražni govor