Trimo zdaj tudi uradno z novim lastnikom

Trebanjsko družbo zdaj obvladuje poljski sklad Innova/5 L.P, ki je za Trimo odštel približno 50 milijonov evrov.

Ba. Pa., C.P.
sre, 30.03.2016, 15:20; spremenjen: 17:01

Ljubljana − Danes se je tudi uradno končala prodaja Trima, čeprav je že od srede lanskega decembra jasno, da je njegov novi lastnik poljski sklad Innova/5 L.P., ki pretežno vlaga v srednji in vzhodni Evropi, upravlja pa ga Innova Capital. Prodajalci višino kupnine niso razkrili, vendar naj bi ta, sicer neuradno, presegla 50 milijonov evrov.

Kot so sporočili iz NLB, ki je v tem poslu nastopala kot upnica, lastnica ter koordinatorica in finančna svetovalka prodajnega konzorcija, v katerem so bili Republika Slovenija, Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) in devet bank (NLB, Banka Koper, SKB banka, Raiffeisen banka, Gorenjska banka, Nova KBM, Abanka, SID banka in Unicredit banka), so včeraj na podlagi kupoprodajnih pogodb, sklenjenih 14. decembra lani, na kupca, to je sklad Innova/5 L.P., po izpolnitvi odložilnih pogojev in plačilu kupnine, prenesli 97,5-odstotni lastniški kapital Trima, finančni dolga družb skupine Trimo in 44,9 odstotka lastniškega kapitala družbe Trimo MSS. S temi dejanji sta družbi Trimo in Trimo MSS uradno dobili novega lastnika.

Kupec in novi latnik Trima, ki ni veljal za favorita tega nakupa, je Innova/5 L.P., poljski sklad zasebnega kapitala, ki je v transparentnem in konkurenčnem procesu, v katerem je sodelovalo več ponudnikov, ponudil najvišjo ceno za Trimo. Na koncu je gladko premagal irskega konkurenta Kingspan.

Z uradno prodajo se za Trimo končuje obdobje v solastništvu bank, ki so ga v preteklih letih dvakrat dokapitalizirale in s tem postale njegove 97-odstotne lastnice. Trimo naj bi letos posloval s 3,1 milijona evrov dobička.

Prijavi sovražni govor