Tudi Lepa Vida ostaja v Solinah

Lastniki pravijo, da dogovora o upravljanju enkratnega turističnega produkta - Lepe Vide - še ni.

sre, 14.02.2018, 08:00

Seča – Napoved, da bodo Soline dale svojega največjega turističnega asa – termalno kopališče na prostem Lepo Vido – v upravljanje portoroškemu Istrabenzu Turizem, se letos še ne bo uresničila. Soline sicer iščejo partnerje, da bi kar se da dobro razvili svoj termalni projekt. Do zdaj so skoraj potrojili obisk in več kot potrojili prihodke.

Predsednica nadzornega sveta Telekoma Lidia Glavina nam je na vprašanje, zakaj nameravajo oddati Lepo Vido v najem prav Istrabenzu Turizem, zakaj ne Krki ali kateremu drugemu zainteresiranemu podjetju in zakaj ne z razpisom, odgovorila: »Družba Soline proučuje možnost, da bi Thalasso Spa Lepa Vida oddala v upravljanje, pri tem pa glede predlogov upravljanja in načina izbire potencialnih partnerjev ni bila sprejeta še nobena odločitev. Želimo si razvoja ponudbe in sodelovanja z lokalnimi turističnimi ponudniki.«

Še brez odločitve

Direktor Solin Klavdij Godnič je pojasnil: »Istrabenz Turizem je za zdaj edini izrazil poslovni interes, prvič že pred leti, ko je projekt šele nastajal. Ni pa bila v zvezi s tem sprejeta nobena odločitev. Zdaj razmišljamo predvsem o različnih možnostih.

Poslovanje Term Lepa Vida se izboljšuje. Verjamemo, da bi dosežene rezultate lahko še izboljšali, če bi se povezali s hotelirji, ki se ukvarjajo tudi z zdraviliškim turizmom. Tako prihodkovno (trženje spalnih kapacitet, ki jih v parku ni, skupaj s termalnimi storitvami na prostem) kot tudi z racionalizacijo stroškov s skupno zaposlitvijo osebja za izvajanje talaso terapij,« je dejal Godnič in zanikal, da načrtujejo gradnjo hotela pri Lepi Vidi, saj sta v bližini solin dva projekta za gradnjo hotelov in tudi uredba o varovanju parka take gradnje ne bi dovolila.

Soline sodelujejo z večino portoroških hotelirjev tako, da ti zagotavljajo goste Lepi Vidi. V Solinah pa oskrbujejo s fangom in slanico tako Istrabenzove Terme Portorož kot Krkin Talaso Strunjan. Lepa Vida je iz leta v leto bolj iskana ponudba, vendar bi jo v Solinah radi še razvili in dopolnili. Skupaj s specialisti s tega področja bi jim to verjetno bolj uspevalo, toda hkrati se zavedajo izjemnosti ponudbe, kakršne ni prav veliko v bližnji in daljnji soseščini, k čemur pripomore tudi izviren pristop.

Prijavi sovražni govor