V Adrio prihajajo nemški nadzorniki

Za 15. marec je sklicana skupščina delničarjev Adrie Airways

A. S., V. T.
pet, 12.02.2016, 14:20; spremenjen: 14:48
Tehnične težave

 

Pred odletom današnjega jutranjega letala na Dunaj je posadka ugotovila tehnično napako, zato je Adria Airways odpovedala polet ter posledično zamujala z letom v Berlin. Nekaj zamud v AA še pričakujejo, poudarjajo pa, da redno in skladno s proceduro obveščajo potnike in skrbijo za tiste, ki so ostali na letališču (in potrebujejo nočitev, obrok in podobno).

Tehnična napaka ni hujša, pojasnjujejo v AA, vseeno pa je bilo potrebno poiskati rešitev, ki je potem žal povezana z nekaj zamudami in morda slabe volje potnikov.

Zgornji Brnik - Adria Airways je na zahtevo Slovenskega državnega holdinga za 15. marec sklicala sejo skupščine delničarjev, na kateri se bodo le-ti seznanili z odstopnimi izjavami sedanjih nadzornikov Toneta Pekolja, Andreja Bošnjaka, Sergeja Goriupa in Tadeja Pojbiča. Na njihova mesta predlaga SDH izvolitev Markusa Zöllnerja, Holgerja Kowarscha, Martina Vorderwülbecka in Steva Röperja.

Nove nadzorniške kandidate je po imenih sodeč predlagal kupec državnega deleža v Adrii Airways,  bavarska družba 4K Invest oziroma njena posebna projektna družba (SPV) 4K KNDNS.

Dokapitalizacija sicer še ni bila izpeljana, so pa v SDH potrdili, da je predvideno, da bo do nje prišlo do skupščine. V Adrii Airways so pojasnili, da po njihovih informacijah transakcija še ni zaključena in lastniška struktura družbe še ni spremenjena. Dodajajo, da nove delnice, izdane na podlagi sklepa devetnajstojanuarske skupščine delničarjev še niso vplačane.

Povezane novice

Država se bo Adrie »rešila« z dodatnimi tremi milijoni evrov
19. januar ob 10:49
Državni lastniki bodo svoj delež letalske družbe bavarski 4K Invest po dokapitalizacij prodali za sto tisoč evrov.
Prijavi sovražni govor