V Alpini do 55 manj zaposlenih

Prestrukturiranje nujno za dvig konkurenčnosti, globalno prepoznavnost in povpraševanje po izdelkih Alpine.

Ba. Pa., STA
pet, 12.02.2016, 15:11

Žiri - V prvih šestih mesecih prestrukturiranja Alpine so bili ukrepi usmerjeni v krepitev in reorganizacijo prodajnih aktivnosti in redefiniranje razvoja novih kolekcij. Prihodnji mesec pa bodo stekli intenzivni ukrepi za znižanje proizvodnih stroškov. V okviru tega se bo v Alpini zmanjšalo tudi število zaposlenih, in sicer za največ 55.

Po uspešno izpeljani prisilni poravnavi v lanskem letu, ko se je 19,2 milijona evrov kratkoročnih finančnih obveznosti prestrukturiralo v dolgoročne, je vodenje Alpine prevzela Barbara Vtič Vraničar, ki je že tedaj napovedala, da bo za uspešno prihodnost družbe potrebna temeljita prevetritev procesov in kadrovska prilagoditev.

Po obdobju stabilizacije poslovanja, poglobljene analize poslovanja na vseh poslovnih področjih in izvajanju prvih ukrepov se sedaj ta napoved uresničuje. Program je že potrdil nadzorni svet družbe, ki je v 100-odstotnem lastništvu Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB).

Spremembe postopoma do konca leta

Cilj programa je večja učinkovitost in boljša gospodarnost za dvig globalne konkurenčnosti, s tem pa ohranitev večine delovnih mest v Žireh. Spremembe bodo izvajali postopoma predvidoma do konca leta.

Racionalizacijo bodo najprej izvedli na področjih razvoja in izdelave vzorcev obutve. Optimizirali bodo velikost kolekcij, število kolekcijskih skupin in modelov čevljev. Opustili bodo posamezne aktivnosti, kot je na primer izdelava sekalnih nožev, v celoti pa bodo reorganizirali skladiščenje za učinkovitejšo logistiko.

V skladu s temi spremembami bo opravljena tudi individualna prilagoditev števila zaposlenih. Na vseh zgoraj omenjenih področjih bo število zaposlenih nižje za do 55. Zaradi reorganizacije proizvodnih procesov v celotni skupini Alpina bo končno število zmanjšanja delovnih mest znano predvidoma v drugi polovici leta.

Proces zmanjševanja števila zaposlenih bo trajal do konca leta. V največji možni meri se bodo poslužili mehkih ukrepov, kot so predčasne upokojitve in nepodaljševanje pogodb o delu za določen čas. Del zaposlenih pa bo kljub temu potrebno odpustiti.

Nujno za dvig konkurenčnosti

Vtič Vraničarjeva je ob predstavitvi ukrepov zaposlenim poudarila, da je prestrukturiranje Alpine nujno, če želijo dvigniti njeno konkurenčnost in globalno okrepiti njeno prepoznavnost ter povpraševanje po njenih izdelkih.

»Samo na ta način lahko zagotovimo potrebno rast, ohranimo večji del delovnih mest doma in nadaljujemo tradicijo čevljarstva v Žireh,« je poudarila.

»Alpina bo na osnovi teh sprememb tudi v prihodnje izdelovala vrhunsko športno obutev in udobno obutev za ves dan, za kar si prizadevajo lastniki, vodstvo in zaposleni,« je dejala Vtič Vraničarjeva, ki je kot ključno izpostavila tudi ohranitev razvoja v Žireh.

V prvih šestih mesecih, odkar je nastopila svojo funkcije, je ukrepe usmerila predvsem v krepitev in reorganizacijo prodajnih aktivnosti, redefiniranje razvoja novih kolekcij in odpiranje novih trgov. Prestrukturirana je bila maloprodajna mreža, ki je z začetkom leta začela prinašati pozitivne rezultate.

Povezane novice

Ikone slovenskega oblikovanja na poštnih znamkah
10. november ob 12:00
Čevlji za tek na smučeh nov motiv na poštni znamki iz serije Slovensko industrijsko oblikovanje – Nagrada znamki z motivom kioska K 67 ...
Prijavi sovražni govor