Februarja nova skupščina Mlinotesta

Uprava je za 11. februar sklicala skupščino, na kateri bodo odločali o razveljavitvi sklepov četrtkove skupščine.
Objavljeno
08. januar 2016 19.02
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Ajdovščina - Uprava družbe Mlinotest je za 11. februar sklicala skupščino, na kateri bodo delničarji odločali o predlogu, da se razveljavijo sklepi, sprejeti na skupščini v četrtek, ter da se za nadzornika namesto Boruta Kuhariča in Silvana Peršolje imenuje Ivana Vodopivca in Mitjo Premrla.

Kot kaže sklic, danes objavljen na spletni strani Ljubljanske borze, bodo delničarji odločali o predlogu, da se iz nadzornega sveta odpokliče Kuhariča in Peršoljo ter za člana nadzornega sveta za šestletni mandat imenuje Vodopivca in Premrla.

Predlagatelja sklepov sta delničarja Mlino, ki ima 23,11 odstotka delnic, in Občina Ajdovščina, ki ima 6,21 odstotka delnic.

Takšen je bil tudi prvotni predlog za skupščino v četrtek, na kateri pa so delničarji - poleg Mlina in občine sta sodelovala družba Vipa Holding v likvidaciji, ki ima 48,01-odstotni delež, in predstavnik Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD), ki je zastopal 0,0003-odstotni delež - izglasovali nasprotni predlog ter za nadzornika imenovali Vodopivca in likvidacijskega upravitelja Vipe Holdinga Mirana Gombača.

VZMD je napovedal izpodbijanje sklepa o razrešitvi prejšnjih članov nadzornega sveta in imenovanju Vodopivca ter opozoril na dejstvo, da sklic ni bil objavljen skladno z zakonsko predpisanim 30-dnevnim rokom, temveč 9. decembra.