V TPV spodbujajo inovativnost zaposlenih

Skupina TPV vsako leto izbere najbolj inovativno idejo posameznika in tima, ki ju še dodatno nagradi.
Objavljeno
04. februar 2016 17.06
Cveto Pavlin
Cveto Pavlin

Novo mesto - Skupina TPV stremi k ustvarjanju kreativnega delovnega okolja in spodbuja zaposlene k iskanju inovativnih rešitev, s katerimi prispevajo k uspešnosti podjetja. Vsako leto izberejo najbolj inovativno idejo posameznika in tima, ki ju še dodatno nagradijo.

Na tradicionalnem Dnevu inovativnosti TPV, ki se je odvijal v Jakčevem domu, sta predsednik uprave Vladimir Gregor Bahč in član uprave Marko Gorjup podelila priznanja in nagrade za najboljše inovacijske predloge.

Inovativnost temelj uspešnosti

Odbor za inovacijske predloge je kot posameznik najbolj prepričal Marko Pečarič s predlogom Zmanjšanje normativa materiala ident 8989. Nagrado za najboljši timski inovacijski predlog pa so prejeli Stanislav Bobnar, Srečko Basarac, Anton Juratovac in Anton Pezdirc za rešitev Izdelava izdelkov z dvema operaterjema.

Na prireditvi so gostili tudi dva predavatelja. Andrej Pečjak iz podjetja Metron Inštitut je predstavil inoviranje in razvoj električnega vozila, Uroš Močnik, MBA, pa je obiskovalce popeljal iz rutinskega v kreativno razmišljanje. Občinstvo je nagovoril tudi dekan Fakultete za strojništvo prof. dr. Branko Širok in izpostavil pomen inovativnosti, ki je poleg znanja eden ključnih temeljev uspešnosti razvojnih inženirjev in podjetij.

Poudarek inovacijam in dodatnem izobraževanju

V skladu s strateškimi usmeritvami Skupine TPV v podjetju poleg inovativnih predlogov spodbujajo tudi nadaljnje izobraževanje zaposlenih. Predsednik uprave vsako leto podeli Nagrade Martina Severja za najboljša dela. Nagrade so v letošnjem letu prejeli Jože Kastrevc, Boštjan Perše, Kristjan Kežman in Jože Pečavar.

TPV je inovativno podjetje, kar dokazujejo številni inovativni predlogi in zavidljivi uspehi, ki so jih dosegli v preteklem letu. Pohvalijo se lahko z dvema zlatima priznanjema za inovativnost Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine in srebrnim priznanjem GZS Območne zbornice Posavje. Na nacionalni ravni so dosegli izjemen uspeh, saj so prejeli zlato in bronasto nacionalno priznanje.