Vodstvu SDH zaradi Palome grozi kazenska ovadba

Nevena Tea Gorjup je poleg izpodbojne tožbe napovedala še kazensko ovadbo zoper vodstvo SDH in nadzornike.

čet, 07.01.2016, 14:12

Ljubljana - Mala delničarka Palome Nevena Tea Gorjup, ki je zaradi oškodovanja malih delničarjev in države, že napovedala izpodbojno tožbo na sklep torkove skupščine, je sporočila, da bo ob tem zoper upravo Slovenskega državnega holdinga (SDH) vložila kazensko ovadbo.

»V kolikor tudi nadzorni svet SDH ne bo ustrezno uveljavil svoje odgovornosti, bom kazenske ovadbe in odškodninske tožbe, vložila ne samo zoper člane uprave SDH, ampak tudi zoper člane nadzornega sveta SDH,« pravi Gorjupova.

Z izjavo se je odzval tudi slovaški Eco-invest, ki je za dokapitalizacijo in prevzem Palome ponujal več kot izbrani Abris Capital. Kot je zapisal, so Paloma, delničarji in med njimi tudi država, z zavrnitvijo njihove ponudbe izgubili 5,4 milijona evrov. Dodali so, da bi bila Paloma v njihovih načrtih predvidena kot ključni proizvodni center, kamor bi lahko prenesli del proizvodnje njihove slovaške papirniške družbe SHP, ki je sicer Palomin konkurent.

Zatrdili so še, da bi v družbo na Sladkem Vrhu naslednjih nekaj letih vložili 70 milijonov evrov, število zaposlenih pa ne ohrnili ampak celo povečali za 200. Zato verjamejo, da je zavrnitev njihove ponudbe za Palomo zamujena priložnost.

Povezane novice

Mali delničarji Palome v izpodbojno tožbo
6. januar ob 11:20
Po skupščini mali delničarji ogorčeni nad izborom dokapitalizatorja. Napovedali tožbo, ne izključujejo odškodnine.
Prijavi sovražni govor