York ne bo vodil Save

Upniški odbor je zavrnil predlog sklada York Global Finance Offshore, da bi prevzel pooblastila za vodenje poslov Save.

Ba. Pa., STA
pet, 11.03.2016, 11:12

Ljubljana − Upniški odbor Save je v četrtek zavrnil predlog sklada York Global Finance Offshore, da bi prevzel pooblastila za vodenje poslov Save, je razvidno iz zapisnika seje upniškega odbora, danes objavljenega na Ajpesu. Odbor je pred tednom dni zavrnil tudi enak predlog upnika DUTB.

York je na seji upniškega odbora pojasnil, da vztraja pri predlogu za vodenje Save in pri argumentaciji, ki jo je že podal pisno. Toda Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), družbe Netword, Pokojninska družba A in Petrol so njegov predlog zavrnile, še izhaja iz zapisnika.

Zgodba okoli Save sicer ostaja zapletena. Tako še vedno ni jasno, kako se bo izvršil odplačni prenos terjatev do Save z DUTB na Slovenski državni holding in Kapitalsko družbo, ki ga zahteva vlada, enakega pogleda na reševanje Save pa nimajo niti upniki.

Postopek prisilne poravnave nad Savo se je sicer nadaljeval v začetku marca, ko je bil pravilno vložen naknadni predlog. Predlog načrta finančnega prestrukturiranja predvideva način in višino odpisa finančnih terjatev ter prestrukturiranje zavarovanih terjatev, alternativni predlog pa zamenjavo terjatev za lastniške deleže v družbi.

 

Prijavi sovražni govor