Za Mlinotestove izdelke se zanimajo Japonci

Družina Tsukamoto je navdušena nad izdelki iz pire in ajde. Iz Slovenije že uvažajo delikatesne produkte.

Ba. Pa.
sre, 06.01.2016, 16:37

Ajdovščina - V Mlinotestu se je danes mudila japonska delegacija družine Tsukamoto, ki se zanima za izdelke iz ajde in pire. Reiko Tsukamoto je namreč pred časom za darilo dobila Mlinotestove testenine in bila nad njimi navdušena.

Pira in ajda sta tudi na Japonskem vse bolj popularni in v prehrani uporabljani surovini. Ob današnjem obisku so v podjetju gostom predstavili posamezne izdelke iz teh surovin, jih seznanili s postopki v proizvodnji in vsemi certifikati, ki dokazujejo kakovost surovin in spoštovanje zahtevnih tehnoloških postopkov.

»Naši produkti, tudi najnovejši, so plod lastnega razvoja, poznavanja trendov v prehranski industriji in spremljanja pričakovanj in zahtev potrošnikov. In ker je slovenski trg premajhen in smo primorani iskati dobre potrošnike tudi širše, smo zainteresirani za vsak potencialni trg in ponosni, da se za naše produkte zanimajo tudi na Japonskem,« je po obisku delegacije povedal predsednik uprave Mlinotesta David Nabergoj.

Ob obisku Mlinotesta se je delegaciji družine Tsukamoto pridružila tudi delegacija, ki jo je vodil japonski veleposlanik v Sloveniji Keiji Fukuda in predstavniki občine Ajdovščina z županom Tadejem Beočaninom.

Že povezani s Slovenijo

Družinsko podjetje Tsukamotovih že uvaža kakovostne delikatesne produkte iz Slovenije. Vez s Slovenijo pa sega še v 80-ta leta preteklega stoletja. Hirota Tsukamoto je bil namreč v 80-letih med ocenjevalci vinskega sejma v Ljubljani, med drugim tudi zato, ker je bil že njegov oče eden prvih vinarjev na Japonskem, kjer vinska tradicija ne šteje toliko let kot v vinorodnih deželah Evrope.

 

Prijavi sovražni govor