Za Radeče Papir priznanih polovica terjatev

Upniki družbe so prijavili za 91,3 milijona evrov terjatev, stečajni upravitelj jih je priznal za 42,5 milijona evrov.

pet, 03.08.2012, 19:06

Celje - Upniki družbe Radeče Papir, ki je od začetka aprila v stečaju, so prijavili za 91,3 milijona evrov terjatev. Stečajni upravitelj Borut Soklič jih je priznal za 42,5 milijona evrov, pogojno jih je priznal za 14,3 milijona evrov, ostale pa prereka.

Večji del ali 31,723 milijona evrov prerekanih terjatev se nanaša na prerekanje zaradi njihove večkratne prijave. Nekateri upniki so namreč terjatve prijavili tako v postopku prisilne poravnave kot v stečajnem postopku. Zato je upravitelj podvojene terjatve prerekal, pri tem pa je upošteval prijavo z višjim zahtevkom, poroča STA.

Največ terjatev je stečajni upravitelj priznal bankam. NKBM je priznal za 9,2 milijona evrov terjatev, avstrijski Raiffeisenlandesbank za 8,6 milijona evrov, NLB za 6,4 milijona evrov, Abanki Vipa za 4,5 milijona evrov.

Od skupne višine priznanih terjatev je 2,7 milijona evrov priznanih kot prednostne terjatve, 20,2 milijona evrov kot zavarovane terjatve in 19,5 milijona evrov kot navadne terjatve.

V roku je na sodišče prispelo 628 prijav. Ena prijava izločitvene pravice je prispela po izteku roka, a še pred oddajo osnovnega seznama in je bila zaradi preglednosti vključena v predmetni osnovni seznam preizkušenih terjatev.

Do priprave osnovnega seznama preizkušenih terjatev je upravitelj prejel obvestilo Javnega jamstvenega in preživninskega sklada o poplačilu v višini 715.221 evrov, s čimer so terjatve delavcev zaradi subrogacije prešle na sklad.

Povezane novice

Radeče papir: Turki ponujajo 15,4 milijona evro
6. julij ob 12:16
Družba Saray iz Ankare bi predhodno želela pregledati poslovanje papirnice.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se