Začenjajo se regionalni dogodki za startupe

Predstavili bodo možnosti javnega financiranja zagonskih podjetij in pogoje tekmovanja za Startup Slovenija.

Ba. Pa.
sre, 16.03.2016, 17:25

Ljubljana - Iniciativa Startup Slovenija v petek v Velenju začenja s serijo tako imenovanih roadshowov, regionalnih dogodkov za zagonska podjetja. Dogodki se bodo zvrstili v Celju, Ljubljani, Kopru, Novi Gorici, Mariboru, Novem mestu in se zaključili 31. marca v Gornji Radgoni.

Na regionalnih dogodkih bodo predstavljali programe in produkte Slovenskega podjetniškega sklada za letos, in sicer zagonsko spodbudo P2 v višini do 54.000 evrov, ki se financira iz sredstev evropske kohezijske politike (EKP 2014 - 2020), konvertibilno posojilo SK75 (75.000 evrov) in javno lastniško investicijo SK200 (200.000 evrov).

Predstavili bodo tudi pogoje za sodelovanje v tekmovanju Start:up Slovenija in kje pridobiti vsa potrebna znanja, izkušnje ter povezave s partnerji in zasebnimi investitorji.

V ponedeljek, 24. marca, pa bodo na osrednjem dogodku Forum 100% start:up nov krog tekmovanja Start:up Slovenija tudi uradno odprli. Rok za prijavo na tekmovanje je 5. april.

Prav tako bodo na forumu podjetniki in mentorji odkrivali, kako se izogibati pastem na poti do uspešnega razvoja in prodaje inovativnih produktov. Predstavili bodo tudi najboljše programe in priložnosti za globalni preboj, ki jih ponuja slovenski start-up ekosistem.

 

Prijavi sovražni govor