Hvala, ker si (umaknili iz prodaje tri izdelke)

Mercator umaknil čajno pecivo, bio hrustljave čokoladne kosmiče in žlahtno temno čokolado zaradi neustreznih deklaracij.

sre, 11.07.2012, 10:49

Ljubljana - Z inšpektorata za kmetijstvo, gozdarstvo, hrano in okolje sporočajo, da je trgovec Poslovni sistem Mercator d. d. izvedel umik treh proizvodov iz svojih trgovin - čajno pecivo Remi, bio hrustljavi čokoladni misli in žlahtno temno čokolado Merci.

Čajno pecivo Remi, proizvajalca Remi, d. o. o., Slovenija z rokom uporabe 31. 3. 2013 so iz prodaje umaknili zaradi neustrezne deklaracije, ki ni navajala prisotnosti mlečnih beljakovin. Proizvod lahko zato povzroči alergijsko reakcijo pri ljudeh, ki niso tolerantni za mlečne beljakovine.

Zaradi enakega razloga so iz prodaje umaknili tudi Bio hrustljavi čokoladni misli, proizvajalca Nutrisslim, d. o. o. Ljubljana z rokom uporabe 21. 11. 2012 (prodajali so ga v idrijskem Mercatorju), in čokolado Merci iz koprskega Mercatorjevega hipermarketa (proizvajalec August Storck KG, dobavitelj Storck Adria Ljubljana), pri kateri so ugotovili, da v slovenskem prevodu na deklaraciji izdelka niso navajali vseh sestavin (mlečnih beljakovin).

Umaknjeni proizvodi bodo po dopolnjeni deklaraciji vrnjeni na prodajne police.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se