Hvala, ker si (umaknili iz prodaje tri izdelke)

Mercator umaknil čajno pecivo, bio hrustljave čokoladne kosmiče in žlahtno temno čokolado zaradi neustreznih deklaracij.

sre, 11.07.2012, 10:49

Ljubljana - Z inšpektorata za kmetijstvo, gozdarstvo, hrano in okolje sporočajo, da je trgovec Poslovni sistem Mercator d. d. izvedel umik treh proizvodov iz svojih trgovin - čajno pecivo Remi, bio hrustljavi čokoladni misli in žlahtno temno čokolado Merci.

Čajno pecivo Remi, proizvajalca Remi, d. o. o., Slovenija z rokom uporabe 31. 3. 2013 so iz prodaje umaknili zaradi neustrezne deklaracije, ki ni navajala prisotnosti mlečnih beljakovin. Proizvod lahko zato povzroči alergijsko reakcijo pri ljudeh, ki niso tolerantni za mlečne beljakovine.

Zaradi enakega razloga so iz prodaje umaknili tudi Bio hrustljavi čokoladni misli, proizvajalca Nutrisslim, d. o. o. Ljubljana z rokom uporabe 21. 11. 2012 (prodajali so ga v idrijskem Mercatorju), in čokolado Merci iz koprskega Mercatorjevega hipermarketa (proizvajalec August Storck KG, dobavitelj Storck Adria Ljubljana), pri kateri so ugotovili, da v slovenskem prevodu na deklaraciji izdelka niso navajali vseh sestavin (mlečnih beljakovin).

Umaknjeni proizvodi bodo po dopolnjeni deklaraciji vrnjeni na prodajne police.

Prijavi sovražni govor